Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині службові особи сфальсифікували рішення про виділення 3 гектарів землі

Івано-Франківська область 28-лют, 2012, 11:549 prov 839
У ході проведення спільної перевірки, яку здійснювали співробітники підрозділу державної служби боротьби з економічною злочинністю та прокуратури Богородчанського району на Івано-Франківщині, правоохоронці виявили факт зловживання службовим становищем службовими особами однієї з селищних рад при прийнятті ними рішень із земельних питань, повідомляють з СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.
Як з’ясувалося, у червні 2010 року на засіданні сесії селищної ради розглядалося питання про затвердження проектної документації та надання земельних ділянок у приватну власність одинадцятьом громадянам. Як встановлено перевіркою, службові особи селищної ради, зловживаючи своїм службовим становищем, внесли завідомо неправдиві дані про фактичну кількість присутніх депутатів, включивши до списку присутніх 3 депутатів, які насправді не брали участі ні в сесії, ні в голосуванні. Отже, вказані рішення про виділення у приватну власність громадянам земельних ділянок загальною площею майже 3 гектари, були незаконними. Усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, службові особи селищної ради в подальшому склали, підписали і скріпили гербовою печаткою фіктивні рішення, надавши їм статусу офіційних документів. Таким чином було легітимізовано незаконне відчуження землі з комунальної власності і, як наслідок, заподіяно шкоду державним інтересам на суму 515 тисяч гривень.
За даним фактом прокуратурою Богородчанського району стосовно службових осіб селищної ради порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» та ч.2 ст.366 «Службове підроблення» Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору