Рівне:

Створення та просування сайтів

Поліські регіони співпрацюватимуть із ЄС

Актуально 10-кві, 2012, 15:339 prov 953
Поліські регіони співпрацюватимуть із ЄС
На сьогодні Полісся є периферією, водночас це прикордонна територія. Її потенціал необхідно використовувати, вважають експерти, що зібралися на сесійному засіданні робочої групи «Регіональний вимір євроінтеграційної стратегії України: Регіональний розвиток та міжрегіональне співробітництво». Воно відбулося у рамках проекту «Національний конвент України щодо ЄС», повідомляє прес-служба РОДА.
На сьогодні Рівненщина співпрацює з Росією (Астраханська область), Білоруссю (Брестська область), Польщею (Вармінсько-Мазурське та Люблінське воєводства). Так, торік на реалізацію спільних українсько-польських проектів виділили більше 2,5 мільйона гривень, підсумував перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко. Їх зміст полягав, зокрема, в облаштуванні пунктів доступу до мережі інтернет, у розвитку сільського господарства і зеленого туризму, а також в участі Рівненщини в Європейській мережі кулінарної спадщини. Водночас нині область готова до подальшої співпраці.
Потенціал міжрегіонального співробітництва областей Поліського регіону України та перспективи співпраці з регіонами ЄС обговорили представники влади, громадських організацій, науковці краю, а також фахівці з інших областей України та експерти зі Словаччини.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору