Рівне:

Створення та просування сайтів

Викрадали худобу під покровом ночі

Житомирська область 11-кві, 2012, 08:009 prov 960
Житомирські правоохоронці затримали групу осіб, які займалися викраденням великої рогатої худоби на території кількох районів Житомирської та сусідньої областей. За п’ять місяців злочинної діяльності зловмисникам вдалося викрасти понад два десятки корів.
Коли у грудні минулого року у Житомирському районі з підсобного приміщення одного з домоволодінь викрали корову, ніхто не думав розцінювати цей злочин, як початок епідемії крадіжок. Проте вже за тиждень стало зрозуміло, що аналогічні злочини “вразили” й населені пункти в інших районах Житомирщини. І вчинялися вони двічі на тиждень. Де наступного разу з’являться крадії худоби, передбачити було доволі складно.
Сільські жителі розповіли, що за день-два до крадіжки у їхніх селах з’являлися чужинці, які нібито скуповували у населення металобрухт, і, зазвичай, розпитували, хто з селян тримає велику рогату худобу на продаж. Зіставивши описи автотранспорту, на якому приїжджали скупники, правоохоронці визначили марку та колір їхнього автомобіля.
Проте раптом зловмисники припинили злочинну діяльність і надовго притихли. Та все ж наприкінці березня знову активізувалися.
У результаті проведених заходів уночі на одній з автодоріг на Житомирщині працівники міліції затримали два автомобілі, один з яких, легковик, їхав попереду, інший, мікроавтобус, рухався позаду з вимкненим габаритним світлом. Водія та пасажира легковика правоохоронці затримали одразу. А от з мікроавтобуса двоє людей виплигнули просто на ходу і спробували зникнути в лісі. У багажному відділенні автівки, що з’їхала в кювет, міліціонери виявили корову, викрадену годину тому в одному з сіл сусідньої області. Втікачів наздогнали.
Четвірка зловмисників, які виявилися жителями Романівського району Житомирщини, до речі, батьки й сини, ніде не працювали, перебиваючись випадковими заробітками, тому й вирішили налагодити доволі прибутковий бізнес, викрадаючи по селах корів, яких потім збували скупникам великої рогатої худоби.
Наразі доведена причетність затриманих до низки злочинів, учинених на території Житомирщини та сусідньої області. Кримінальні справи порушено за ч.3 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.
СЗГ УМВС України в Житомирській області.



Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору