Рівне:

Створення та просування сайтів

УНП, «НАША УКРАЇНА» ТА КУН ЗАЯВИЛИ ПРО ОБ´ЄДНАННЯ

Політика 11-лип, 2012, 01:049 prov 1 426
Політичні партії Українська Народна Партія "Наша Україна" та Конгрес українських націоналістів підписали декларацію про об’єднання.
До декларації, підписаній сьогодні в Києві, також приєдналися понад 30 громадських організацій, серед них "Просвіта", "Меморіал", Спілка офіцерів України, інші молодіжні, громадські організації патріотичного спрямування.

УНП, «НАША УКРАЇНА» ТА КУН ЗАЯВИЛИ ПРО ОБ´ЄДНАННЯ

У декларації підкреслюється, що, крім спільної участі у виборах, партії мають на меті формування єдиної української політичної сили.
"Ми, представники патріотичних і національно-демократичних партій, за підтримки громадських організацій і рухів, українських церков заявляємо про об’єднання зусиль для забезпечення політичного відсічі і цивільного протидії наступу антиукраїнських сил", - йдеться в декларації.
Підписанти підкреслюють, що об’єднуються заради спільних цінностей і цілей, в тому числі відстоювання державної незалежності і безпеки, демократії, цілісності нації, її національної ідентичності, європейського вибору країни та добробуту держави.
"Переконані, що лише об’єднавшись ми зможемо якісно змінити державну політику і повернути Україну на шлях демократії, добробуту та європейського розвитку", - йдеться в декларації.


ОБ'ЄДНАННЯ ПРАВИХ СИЛ ПІДЕ НА ВИБОРИ ПІД БРЕНДОМ
"НАША УКРАЇНА"

Політичні партії Українська Народна Партія, «Наша Україна», та Конгрес українських націоналістів будуть формувати спільний виборчий список на основі бренду «Наша Україна». Про це лідери вищевказаних партій заявили після форуму патріотичних сил, що пройшов у Києві.
«Ми обрали бренд «Наша Україна» тому, що він значно глибше сидить у свідомості українців, ніж бренд Української народної партії. Крім того, з 2002 року ми ідемо разом з моменту утворення блоку «Наша Україна» на парламентських виборах, тому ми не заперечували проти того, щоб об’єднання відбувалося під брендом «Нашої України», - сказав лідер УНП Юрій Костенко.
За його словами, наразі ще немає домовленостей про розподіл місць у списку, першу п’ятірку тощо.
За словами лідера УНП, ці питання будуть вирішуватися на об’єднавчому з’їзді, що відбудеться наприкінці липня.
Також Костенко додав, що головною метою об’єднавчого процесу є створення єдиної партії, яке відбудеться вже після парламентських виборів.
Нагадаємо, сьогодні партія «Наша Україна», Українська народна партія, Конгрес українських націоналістів і 30 громадських організацій об'єдналися для участі у виборах Ради.
Напередодні лідер партії «Наша Україна» Віктор Ющенко заявив, що політичне об’єднання правих політичних сил збереже назву партії «Наша Україна». При цьому «у зв’язку з цими інтеграційним процесом» ця назва буде розширена.



УНП БУЛА І ЗАЛИШАЄТЬСЯ ЯДРОМ
ПРАВОЦЕНТРИСТСЬКИХ ОБ`ЄДНАНЬ
«Як голова УНП, я ніколи не припиняв займатися питаннями об`єднання з колегами по правій ідеологічній позиції», – так лідер Української народної партії Юрій КОСТЕНКО відповів на питання журналістів після Форуму об`єднання патріотичних сил, - як давно йшла мова про об`єднання та хто був його ініціатором.
За його словами, «1,5 роки тому ми почали розмову про те, як в якому форматі ми йдемо, з КИРИЛЕНКОМ та НАЛИВАЙЧЕНКОМ, який очолював політраду «Нашої України». З ЮЩЕНКОМ ми говорили, що при такій політиці Україна не відбудеться як національна держава, тому треба щось змінювати».
В той же час, КОСТЕНКО зауважив, що «неважливо, хто ініціатор». За його словами, «важливо, що ми поки що не маємо української політики у незалежній Україні». За його словами, «жодного разу в українському парламенті не було 226 політиків, які б визначилися на користь українського - в Україні, і в цьому – трагедія». «Поки українець не зрозуміє цієї простої політичної абетки, він завжди буде вцілювати, як в народі кажуть, у штангу», - констатував лідер УНП.
«УНП ніколи не була в українській політиці поза своєю ідеологією, -- саме правою національно патріотичною ідеологією, - прокоментував ситуацію КОСТЕНКО. - Це наша політична доля, якій ми ніколи не зраджували. Ось чому ми сьогодні в цьому залі знову об’єднуємо українців із метою створити, нарешті, правоцентристську політичну силу, яка буде здатна боротися за більшість у ВРУ». За його словами, «ні мене, ні ЮЩЕНКА не цікавить просте проходження до парламенту». «Нас цікавить зміна державної політики на користь українця, по яку б сторону Дніпра він не жив», - зазначив лідер УНП. «Завдання створення в Україні української національної партії, яка буде боротися за більшість у ВРУ, - завдання не на один рік, не на одні вибори!», - наголосив КОСТЕНКО.
Довідково. УНП завжди була і залишається остовом правоцентристських об`єднань.
2000 року УНП створила «Українську Правицю», до якої увійшло більше десятка політичних сил, -- від тодішньої БЮТ до декількох десятків громадських організацій. Це об`єднання стало політичною основою першого реформаторського уряду ЮЩЕНКА (1999-2001 роки).
2002 року УНП ініціювала друге об`єднання, яке потім отримало назву блоку Віктора ЮЩЕНКА „Наша Україна” та стало основою коаліції «Сила народу». Носієм і ідеологом всіх цих об`єднань на правому фланзі завжди була УНП. З одного боку, УНП бере свої витоки із «Народного руху за перебудову», а з іншого -- впродовж 22 років боротьби за Україну УНП ініціювала об’єднавчі зібрання українських патріотичних сил.

Прес-служба Рівненської міської організації
Української Народної Партії
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору