Рівне:

Створення та просування сайтів

Мати-п'яниця з Волині за місяць заморила немовля

Волинська область 12-сер, 2012, 12:139 prov 1 108
Убивче материнство. 32-річна породілля з Волині так дбала про своє маля, що воно пішло на той світ - від голоду й набряку мізку. Бо єдине, що цікавило молодицю - горілка.
В умовах цілковитої антисанітарії бідолашний Артемко прожив менше місяця. П'яна годувальниця, гори сміття та клуби цигаркового диму - все, що бачив малюк. Ніяких тобі лікарських оглядів, профілактичних щеплень, погодинного харчування.
Володимир Кухарук, в.о. Володимир-Волинського міжрайонного прокурора:
- Мама його фактично не годувала. Годувала дуже рідко. Коров'ячим молоком, у яке в подальшому добавляла спиртні напої, так як дитина плакала…
Така "дієта" від неньки, кажуть медики, вбивча. Адже організм немовляти ще не пристосований до дорослої їжі. Тож засвоєння продукту, фактично, було нульове. А алкоголь із молоком взагалі гримуча суміш. Від неї дитя лише марніло: за місяць хлопчик схуд на 200 грамів.
Галина Хом'юк, завідувачка дитячої поліклініки м. Володимира-Волинського:
- Там есть избыток и кальция, и фосфора. Он почками выводится весь и развиваються тяжеленные формы рахита и анемии. Коровье молоко не усваивается такими детьми - нет ферментов, которые помогают перетравить пищу.
Проте горе-годувальницю цей факт мало обходив. Запитати в жінки, чому, знімальній групі "Свідка" так і не вдалося. Вона подалася з дому світ за очі, тож боронити доньку вийшла мати.
Галина Іванівна, пенсіонерка:
- Він був доглянутий, чистенький. Всьо. Молоко в неї пропало, то я купувала коров'яче. Я своїх дітей трьох вигляділа на коров'ячому, бо в мене не було. То що: хіба не можна? То таке діло…
Та не лише молоко спровадило на той світ хлопчика, кажуть у прокуратурі. Виявляється, у п'яному напівзабутті жінка так колихала малого, що травмувала йому голову.
Володимир Кухарук, в.о. Володимир-Волинського міжрайонного прокурора:
- Гойдаючи дану дитину, приділяла для цього забагато зусиль, щоби дитина переставала плакати. Відповідно, Артем вдарявся головою об стінки коляски. Тож згідно висновків судово-медичних експертиз, причиною смерті став набряк головного мозку. Також разом з недоїданням і голодуванням дитини.
Прокуратура зважила на ці факти. Майже два місяці тривало слідство, далі - суд. За невиконання материнських обов'язків Феміда покарала Катерину, в якої, доречі, ще троє діток, котрих нині доглядає держава, трьома роками позбавлення волі. Щоправда, іспитовими. Чи виправить це жінку, покаже майбутнє.
Олександр Стерничук, Інна Суховерхова
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору