Рівне:

Створення та просування сайтів

СБУ передала у державний фонд культурні цінності, конфісковані у контрабандистів

Чернівецька область 26-вер, 2012, 12:529 prov 999
Співробітники Управління СБ України в Чернівецькій області передали до державного музейного фонду Чернівецького краєзнавчого музею та обласної наукової бібліотеки історичні та культурні цінності, конфісковані як контрабанда у двох громадян Німеччини.
У серпні 2011 року та січні 2012 року працівники Чернівецької обласної митниці під час проходження митного контролю вилучили в іноземців декілька раритетів – грошові банкноти, книги та унікальний бінокль, – які вони намагалися провезти через кордон без відповідних дозвільних документів та декларування в порушення вимог Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей» Досудове слідство по даних кримінальних справах провадили слідчі СБУ.
За висновками державної мистецтвознавчої експертизи вилучені предмети були визнані культурними та історичними цінностями. Серед них: рідкісний німецький бінокль у шкіряному футлярі 1894 року фірми «Carl Zeiss» – зразок одного з перших у світі біноклів сучасного типу; 5 старовинних книг – зразки богословської, словникової та історичної науково-популярної літератури кінця 19 – початку 20 століття; 20 старовинних грошових купюр Російської імперії, Румунії та СРСР початку та першої половини 20 століття.
Вироками районних судів Чернівецької області іноземних громадян визнано винними у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 201 КК України, та присуджено покарання у вигляді штрафу у розмірі 6 тис. грн., в одному випадку, та позбавлення волі строком на 3 роки, в іншому випадку, оскільки громадянин Німеччини свідомо ухилився від явки до суду та порушив умови застави. Контрабандні предмети старовини конфісковані у дохід держави.
Працівники краєзнавчого музею та наукової бібліотеки виказали подяку співробітникам правоохоронних і митних органів за збереження культурної спадщини та примноження музейних і бібліотечних фондів країни.
Прес-центр СБ України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору