Рівне:

Створення та просування сайтів

Держатомрегулювання дозволила пуск блоку після планового ремонту

Рівненська область 12-лис, 2012, 14:199 prov 870
9 листопада заступник Голови Держатомрегулювання - Головний Державний інспектор з ядерної та радіаційної безпеки України Михайло Гашев провів на Рівненській АЕС нараду для вирішення можливості надання дозволу на виведення реакторної установки енергоблоку №2 ВП РАЕС на мінімальний контрольований рівень потужності. Енергоблок №2 з 6-го вересня знаходиться у планово-попереджувальному ремонті.
Участь у нараді взяли перший віце-президент–технічний директор ДП НАЕК “Енергоатом” Олександр Шавлаков, директор департаменту з питань безпеки ядерних установок регулюючого органу Ігор Гевци, генеральний директор ВП РАЕС Павло Павлишин та інші спеціалісти Держатомрегулювання, ДП НАЕК “Енергоатом”, Рівненської АЕС.
Під час наради були розглянуті питання виконання галузевої програми підвищення безпеки АЕС України, обсяги ремонтних робіт на енергоблоці №2 РАЕС, проведення робіт з модернізації та реконструкції, здійснення необхідних випробувань обладнання та систем.
За підсумками наради Держатомрегулювання погодило видачу дозволу на виведення реакторної установки енергоблоку №2 на мінімальний контрольований рівень потужності за умови позитивних результатів завершення регламентних випробувань обладнання, які планується закінчити до 13 листопада.
Нагадаємо, що на РАЕС другий тиждень триває партнерська перевірка Московського центру Всесвітньої асоціації операторів АЕС. Мета перевірки – використання позитивного міжнародного досвіту експлуатації атомних станцій для підвищення їх надійної роботи.
Команда із 23-х експертів з Угорщини, Росії, Індії, США, Вірменії та Великобританії на чолі з керівником департаменту ядерної безпеки АЕС Пакш (Угорщина) Яношем Тотом перевіряє рівень безпеки експлуатації РАЕС.
Партнерські перевірки на РАЕС проходили уже двічі: у 2001 році на енергоблоках №1,2 та у 2004 році перед пуском енергоблоку №4. Щоразу експерти відзначали високий рівень безпеки станції і кваліфікації персоналу.
Перевірка ВАО АЕС триватиме на Рівненській атомній електростанції до16 листопада.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору