Рівне:

Створення та просування сайтів

Повені не уникнути

Новини регіону 24-бер, 2005, 13:239 prov 1 353
Як зазначив голова комісії, перший заступник голови облдержадміністрації Олег Ковальчук, головне завдання із пропуску льодоходу та повеневих вод покладається на служби обласного управління меліорації та водного господарства. Крім того, зважаючи на можливу масштабність цьогорічної повені, на поготові повинні бути також керівники служб, відомств, установ та влада області, щоб у разі необхідності запобігти наслідкам можливих паводків.

За словами начальника управління меліорацї та водного господарства Віктора Терещенка, їхня організація повністю готова належним чином зустріти примхи весни. З цією метою, щодня проводяться командно-штабні навчання та узгоджуються плани взаємодії. Вже на сьогоднішній день цілодобово відстежуються зміни рівнів води на водоймах області, а також перевіряється справність насосних станцій та стан захисних дамб. В ці дні спеціалісти головного управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення облдержадміністрації, постійно відслідковуватимуть та контролюватимуть ситуацію в Зарічненському, Млинівському, Демидівському, Дубровицькому, Острозькому та Рокитнівському районах. А також проводитимуть серед мешканців цих районів роз’яснювальну роботу, як поводитися під час повені.

В тому, що повноводдя не уникнути, переконані і гідрометеорологи. Як зазначив начальник центру з гідрометеорології Олег Колодич, та кількість снігу, що випала на Рівненщині в лютому та на початку березня, обов’язково спровокує весняну повінь. Особливо у тих місцях, де протікають річки Горинь, Стир та Случ. А зважаючи на те, що цьогорічна зима була справжньою – повносніжною не тільки на Україні, але й у Білорусії та країнах Західної Європи, то не виключено, що сніготанення і там спричинить перенаповнення річкових басейнів. Тому така ситуація може створити загрозу в загальному гідрологічному балансі всього континенту.

Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору