Рівне:

Створення та просування сайтів

Бурштинова лихоманка

Кримінал 24-бер, 2005, 13:269 prov 1 437
Чоловіки не заперечували своєї причетності до злочинної діяльності та розповіли міліціонерам , що працювали за гроші на “хазяїна”. Те, що бурштину правоохоронці у затриманих не виявили, ті пояснили просто: нещодавно власник мотопомп забрав коштовні камінці та й подався з лісу. Хто він і де подівся, затримані не знають. Довелося горе-старателів із вилученим злочинним знаряддям доставити до Дубровицького райвідділу міліції.

Ліси, де видобувають бурштин, нагадають пересічному громадянину суцільну пастку: повалені дерева і непомітні воронки, довжиною в декілька метрів, створюють смертельну небезпеку для будь-кого. Годі й говорити про масштаб шкоди, якої завдають навколишньому середовищу такі оборудки заради наживи. Нищаться цілі лісові масиви, підмита коренева система відновленню не підлягає. Тим часом, мешканці навколишніх сіл усе одно освоюють нові території, і чітко знаходять поклади користуючись досвідом участі в меліоративних роботах, що проводилися в тутешніх лісах у попередні десятиліття.

Зловмисники, що займаються нелегальним видобутком бурштину, намагаються застосовувати тактику уникнення зустрічей з працівниками міліції, завчасно сповіщаючи безпосередніх видобувачів. Та, як бачимо, їм це вдається не завжди. Тоді в силу вступає його величність Закон, перед яким усі рівні.

У період відпрацювання Дубровицького району, впродовж двох днів, працівники міліції порушили 8 кримінальних справ та склали 60 адміністративних протоколів.

Тамара ЛИСЕНКО, старший інспектор ЦЗГ УМВС.
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору