Рівне:

Створення та просування сайтів

Уряд ініціює перегляд концепції освоєння шельфів

Політика 15-травня, 2008, 10:159 prov 1 395
За її словами, Міністерство охорони навколишнього середовища своїм рішенням скасувало спеціальний дозвіл на користування надрами, виданий попереднім Урядом компанії “Венко Прикерченська Лтд.” як ніби-то переможцю непрозорого конкурсу на розробку шельфу Чорного моря.
Юлія Тимошенко переконана, що цьому рішенню буде чинитися “колосальний опір”. “Я можу сказати, що те, що стосується шельфів Чорного і Азовського морів, — це РосУкрЕнерго-2, причому ще в гіршому і ще в страшнішому вигляді”, — заявила Прем’єр-міністр України.
Юлія Тимошенко вважає, що освоєння шельфів має відбуватися на користь державних інтересів: “у світі 67% корисних копалин, обсягів видобутку нафти і газу приходиться на державний видобуток, а інше може забирати інвестор”. За словами Прем’єр-міністра, згідно з чинним в Україні Законом “Про розподіл продукції”, все відбувається навпаки: 30% — державі, 70% — інвестору. Вона впевнена, що треба терміново змінювати законодавство про розподіл продукції на користь інтересів держави.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору