Рівне:

Створення та просування сайтів

У Північній Кореї виявлено новий штам пташиного грипу

Україна і світ 07-кві, 2005, 13:309 prov 1 129
“У нас зовсім особлива ситуація, тому що вірус Н7 раніше в Азії не з’являвся”, – заявив у вівторок, 5 квітня, Ганс Вагнер, офіційний представник Організації з питань продовольства і сільського господарства при ООН, після свого візиту до КНДР.

“Ми не знаємо, звідкіля прийшов цей вірус, тепер ми повинні встановити шлях, яким він потрапив на птахофабрики”, – додав Вагнер.

За даними експерта ООН, носіями штаму Н7 стали тисячі курей на багатьох північнокорейських птахофабриках. Як і вірус H5N1, вірус Н7 також належить до тих інфекційних штамів, що можуть передаватися людям.

За розпорядженням уряду КНДР були знищені 219 тисяч курей. Крім того, введені особливі заходи для контролю за оборотом курячого м’яса в межах програми з локалізації спалаху цього штаму.

Один із різновидів вірусу пташиного грипу – H5N1 – із грудня 2003 року став причиною смерті майже 40 осіб у країнах Південно-Східної Азії.

Як раніше повідомлялося, уряд Північної Кореї 27 березня офіційно підтвердив випадки пташиного грипу на території країни. Нинішній спалах може завдати серйозної шкоди сільському господарству КНДР, яке й так сильно ослаблене численними стихійними лихами і поганими врожаями зернових культур у 1990-х роках, що може привести до голоду, попереджують оглядачі.

За матеріалами інтернет-видань.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору