Рівне:

Створення та просування сайтів

Митники Рівненщини затримали контрабанду нагород часів Другої Світової війни

Рівненська область 29-сер, 2016, 13:239 prov 929
Напередодні Дня Незалежності України громадянин Німеччини намагався ввезти на митну територію Україну предмети, що можуть бути культурними цінностями. Про це повідомив начальник Рівненської митниці ДФС Андрій Чаборай:
« Водій автомобіля «Mercedes Benz» помітно нервував. І не дарма, адже в салоні автомобіля він заховав предмети, що можуть становити історичну та культурну цінність. Працівниками митного поста «Городище» було прийнято рішення про проведення поглибленого митного огляду. В ході цієї процедури у транспортному засобі було виявлено кобуру для носіння зброї, а всередині – поліетиленовий пакет із чотирма нагрудними знаками армії Німеччини часів Другої Світової війни. Крім зазначених предметів, в салоні автомобіля ще знаходилися запчастини до пістолета. По даному факту працівниками митниці відносно громадянина Німеччини складено протокол про порушення митних правил за ознаками статті 483 Митного кодексу України, а предмети правопорушення вилучені та направлені на експертизу для встановлення їх історичної цінності».
За словами начальника митниці, це вже не перше резонансне вилучення раритетів: у травні митниками було попереджено дві спроби контрабанди предметів, що становлять історичну та культурну цінність (старовинні грошові знаки, ікони, книги, предмети побуту).
Нагадуємо, що на сайті ДФС працює сервіс (http://kordon.sfs.gov.ua), що висвітлює завантаженість пунктів пропуску через кордон. Завдяки цьому, громадяни можуть спланувати свою подорож й економити час.

За матеріалами Рівненської митниці ДФС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору