Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина – у трійці лідерів за напрямом відновлювальної енергетики

Рівненська область 06-бер, 2020, 13:319 prov 1 246
Сьогодні, 5 березня, Всесвітній день енергозбереження. Головна мета його відзначення – роз’яснення важливості зменшення споживання енергоресурсів, збільшення кількості використання відновлюваних джерел енергії та альтернативного палива.

«Рівненщина сьогодні в трійці лідерів серед регіонів України за напрямом відновлювальної енергетики. У 2019 році в області реалізували 27 проєктів на суму понад 16 мільйонів гривень. Як результат, економія паливно-енергетичних ресурсів склала більше 5 мільйонів», - розповідає голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Голова ОДА наголошує, що енергоефективність - один з пріоритетних напрямків. Адже, це не лише економічна вигода для споживачів та зменшення навантаження на електричні мережі, а й збереження довкілля.

Для вирішення питань з енергозбереження на Рівненщині вже третій рік поспіль успішно діє Комплексна програма енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки. На її фінансування кожного року з обласного бюджету виділяється близько 20 мільйонів гривень, і в майбутньому ці обсяги будуть зростати.

Зокрема, на відшкодування частини кредиту з обласного бюджету на енергоефективні заходи отримали понад 10 тис. фізичних осіб на загальну суму 2,5 млн грн та 63 ОСББ на суму 431 тис. грн.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору