Рівне:

Створення та просування сайтів

Запорізька АЕС - в руках української влади

Війна з московитами / Україна і світ / Україна / Актуально 05-бер, 2022, 08:319 swet 678
Управління Запорізькою АЕС знаходиться під контролем України.
 Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко 
 Управління Запорізькою атомною електростанцією у місті Енергодар Запорізької області "знаходиться в українських руках". При цьому, за словами Денисенка, росіяни контролюють периметр АЕС.
Також падник додав, що в ході нічних боїв у місті загинуло троє бійців Нагвардії України.
Пряма мова: "Ситуація в Енергодарі динамічно змінюється. Весь час інформація оновлюється".
 Як відомо, територія Запорізької атомної електростанції вранці 4 березня була захоплена російськими військами, вони контролюють адмінбудівлі та прохід на станцію. Лідери засудили обстріл Запорізької атомної станції – найбільшої АЕС Європи – російськими військами вночі 4 березня. Президент Володимир Зеленський обговорив обстріл АЕС зі світовими лідерами, які засудили дії російської армії, що взяла під контроль місто Енергодар, де розташована Запорізька АЕС. Це вже другий ядерний об’єкт в Україні – після Чорнобильської АЕС – який наражають на небезпеку російські війська.

Після обстрілу ЗАЕС Зеленський ще вночі провів телефонні розмови з лідерами США, Британії та Німеччини і поінформував про небезпечну ситуацію.
Міжнародна агенція атомної енергетики (МАГАТЕ, штаб-квартира у Відні) каже, що це вперше в історії коли ведуться бойові дії в країні з такою розгалуженою системою атомних станцій як в Україні, яка має чотири діючі АЕС і непрацюючий Чорнобиль, де в перші дні нинішньої війни велись бойові дії і який захопили російські війська.
«Так, це вперше, це – прецедент, коли діючу атомну станцію атакують війська. Це безпрецедентне рішення Путіна атакувати ядерний енергетичний об’єкт», – каже в інтерв’ю Радіо Свобода колишній міністр ядерної безпеки України Юрій Костенко.
Російські окупаційні війська під час атаки та обстрілів по Запорізької атомної електростанції вбили трьох українських військових, ще двоє поранені, один з них – у тяжкому стані.
Про це повідомила прес-служба державної компанії «Енергоатом».
«Втрати українських військових після нічного штурму Запорізької АЕС: загиблих - 3, поранених - 2, у тому числі 1 у тяжкому стані. Героїчні захисники станції знешкодили один танк ворога з усім екіпажем. Персонал станції не постраждав», – йдеться у повідомленні.
Раніше Міжнародне агентство з атомної енергії засудило дії Росії із захоплення Чорнобильської АЕС та атаки на Запорізьку АЕС. На засіданні агентства ухвалено резолюцію про рішуче засудження дій Російської Федерації в Україні. Зокрема, йдеться про насильницьке захоплення контролю над ядерними об'єктами в Україні. МАГАТЕ закликало Росію негайно припинити всі дії проти і на території ядерних об'єктах України для їхньої безпечної експлуатації.

Відтепер Путін зафіксований міжнародними інституціями та світовою спільнотою ще і як перший у світі ядерний терорист.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору