Рівне:

Створення та просування сайтів

У Житомирі ще трьом містянам, які агітували за підтримку російської агресії, повідомили про підозру

Новини регіону / Житомирська область 01-травня, 2022, 06:599 prov 875
У Житомирі трьом жителям міста, які агітували за підтримку російської агресії, повідомили про підозру. Про це Суспільному розповіла речниця Служби безпеки України в Житомирській області Ірина Мартинюк.
За її словами, уродженець Росії, завідуючий господарством одного з дошкільних навчальних закладів Житомира, проводив педагогічному колективу своєрідні "політінформації" про "миротворчу" місію військ РФ в Україні.
"Чоловік переконував присутніх, що російська армія може принести мир Україні, звільнивши її від бандерівців та взявши під контроль частину території української держави", – каже Ірина Мартинюк.
А житомирянка влаштовувала подібні бесіди серед відвідувачів торговельних закладів обласного центру. Вона говорила про необхідність кривавого "очищення України від скверни у вигляді фашизму, нацизму та вбивць" і заявляла, що тільки завдяки діям військ РФ Україна може звільнитися також від "хімічних лабораторій", де, за її словами, винайшли коронавірус та інші захворювання.
Ще одна житомирянка проводила агітацію у заборонених соцмережах. Жінка закликала підписників підтримувати російську армію, заперечувала її військові злочини та звинувачувала українських військових у грабежах і вбивствах.
За матеріалами СБУ слідчі Національної поліції повідомили трьом житомирянам про підозру за частиною 1 статті 111-1 Кримінального кодексу України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору