Рівне:

Створення та просування сайтів

Відзавтра у Рівному запрацює десять чергових дитячих садків

Рівненська область / Новини регіону 22-травня, 2022, 07:539 prov 1 051
Комісія ТЕБ та НС 20 травня затвердила перелік із десяти дошкільних навчальних закладів № 2, 39, 17, 45, 37, 56,51, 52, 32, Квасилівський ЗДО, в яких відновиться робота з 23 травня 2022 року.
За словами начальника управління освіти Рівного Богдана Туровича, мова йде про 53 групи, які зможуть прийняти до 800 дітей.
Садочки працюватимуть в обмеженому режимі — з 8.00 до 15.00 з обідом, але без сну. Такий графік обрали, зважаючи на досвід інших міст, які дозволили роботу дошкільних навчальних закладів.
“Як свідчить практика інших міст, переносити чи переміщати діток в укриття під час обіднього сну у разі тривоги неможливо — діти нервують, складно зробити це у належному порядку й темпі,” - відзначив Богдан Турович.
У групи набиратимуть не більше 15 діток. З ними працюватимуть не лише їхні вихователі та помічники, а й додаткові працівники з тих груп та садочків, які поки не відкрились. Також з усіма працівниками проведуть інструктажі та навчання з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях.
Нагадуємо, першочергово до дитячих чергових садочків зараховуватимуть дітей, двоє батьків яких (або одинокі мама чи тато) працюють в критичній інфраструктурі: ЗСУ, правоохоронні органи, ДСНС України, цивільний захист, охорона здоров’я, хімічна промисловість, транспорт, електроенергетика, інформаційний сектор, телекомунікації, фінансовий сектор (за умови надання довідок з місця роботи). 

Окрім того, сьогодні під час засідання ТЕБ та НС рекомендували приватним дитячим садкам відновити освітній процес за умови дотримання усіх вимог.

Джерело.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору