Рівне:

Створення та просування сайтів

Харчування школярів завжди на контролі

Останні новини 11-чер, 2008, 18:069 prov 1 681
Щодо стану організації харчування учнів у навчальних закладах Сарненського району за бюджетні кошти проінформувала начальник відділу з питань постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Оксана Симончук, зокрема вона зосередила увагу присутніх на питаннях, які стосувалися дотримання санітарних вимог, наявності рукомийників та електрорушників. На підставі виявлених на сьогодні недоліків Петро Рухер зазначив, що до першого вересня цього року із деякими харчувальниками буде припинена співпраця, також зазначив, що недоліки, які існують на сьогодні повинні бути усунені до початку навчального року.
Головний санітарний лікар Сарненського району Олександр Войнелович підкреслив, що в цілому організація харчування учнів в районі знаходиться на належному рівні адже одно моментно у ЗОШ району харчуються 16 тисяч дітей за яких ми несемо велику відповідальність. Тому санітарною службою здійснюється постійний контроль за якістю харчування та за санітарним станом харчоблоків.
Стосовно стану оформлення звітних документів, дотримання закупівельних цін, середньомісячної вартості харчування, циклічного меню, директор КП “Комбінат громадського харчування Сарненської райспоживспілки” Богдан Біжик зауважив, що особливих зауважень стосовно вищезазначеного питання немає, адже виявлені недоліки оперативно усуваються в робочому режимі.
За інформацією заступника начальника відділу освіти Сарненської райдержадміністрації Ольги Пархомчук стало відомо, що під час проведення огляду готовності ЗОШ району до роботи у новому навчальному році перевірялися усі шкільні їдальні району. До акту перевірки готовності навчального закладу до навчального року були включені питання, що стосувалися роботи шкільних їдалень зокрема, кількість посадочних місць, забезпечення технологічним обладнанням і меблями, санітарний стан та створення умов для миття рук. До того ж, у навчальних закладах шкільними медсестрами регулярно проводиться контроль щодо закладки продуктів для приготування їжі, дотримання меню розкладки та вітамінізації. Питання стану організації харчування учнів перебуває на постійному контролі у відділі освіти.
По закінченню наради Петро Рухер зазначив, що будь – які сигнали, які стосуються порушення правил організації харчування, мають вирішуватись оперативно усіма органами , що несуть відповідальність за здоров’я дітей.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору