Рівне:

Створення та просування сайтів

Магучіх стала першою в історії України чемпіонкою Європи зі стрибків у висоту

Спорт 22-сер, 2022, 07:599 prov 1 177
Ярослава Магучіх взяла золото у стрибках у висоту на Мультиспортивному чемпіонаті Європи-2022, ставши першою в історії України чемпіонкою Європи зі стрибків у висоту.
МАГУЧІХ НА ЧЕМПІОНАТІ ЄВРОПИ 21 СЕРПНЯ 2022 РОКУ, ФОТО PICTURE ALLIANCE VIA GETTY IMAGES
ДжерелоСуспільне спорт
Деталі: У німецькому Мюнхені завершився останній фінал за участю України на Мультиспортивному чемпіонаті Європи-2022.
У ньому українські легкоатлетки боролися за медалі у стрибках у висоту серед жінок, де збірну представляли одразу три спортсменки: Ярослава Магучіх, Ірина Геращенко та Юлія Левченко.
Магучіх взяла 1.86 і 1.9 м та вирішила пропускати 1.93. Єдиною з п'яти учасниць, які залишалися в секторі для стрибків у висоту, планку 1.95 метра з першої спроби взяла Магучіх. Вона не взяла 1.97 м, проте завдяки успішним спробам на попередніх висотах усе одно забезпечила собі "золото".
Україна вперше за десять років і загалом лише вдруге в історії виборола медаль на дорослому чемпіонаті Європи в жіночих стрибках у висоту. До цього подібне вдавалося лише Олені Холоші, яка в 2012 році здобула "бронзу". Магучіх – перша чемпіонка Європи в цій дисципліні в історії України.
"Золото" Магучіх – друге для України в легкій атлетиці на Євро в Мюнхені після перемоги Марини Бех-Романчук у потрійному стрибку та загалом п'ята медаль у цьому виді спорту.
Якщо враховувати всі види цьогорічного Мультиспортивного Євро, Магучіх принесла Україні п'яте "золото" та збільшила загальну кількість медалей до 22.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору