Рівне:

Створення та просування сайтів

Заволоділи понад 16 млн грн ошуканих вкладників – організаторам будівельної афери у Рівному загрожує до 12 років ув’язнення

Рівненська область / Новини регіону 04-жов, 2022, 08:109 prov 1 550
Прокурорами Рівненської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно власника та директора товариства за фактом заволодіння ними коштами громадян та легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 191, ч. 4  ст. 191, ч.  5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловіки, діючи за попередньою змовою, у 2018-2020 роках укладали з громадянами договори купівлі–продажу майнових прав на квартири в житловому комплексі у Рівному. Проте, отримавши гроші від інвесторів, зловмисники не вклали їх у будівництво нерухомості, аби виконати умови договорів, а навпаки - частиною коштів заволоділи, а іншу частину розтратили. Встановлена сума збитків складає понад 16,5 млн гривень. Слідством встановлено 37 ошуканих вкладників.
В ході слідства, з метою відшкодування збитків, судом накладено арешт на майно обвинувачених. Зокрема, йдеться про земельні ділянки, автомобілі та об’єкти нерухомості, а також частки в статутних капіталах товариств та корпоративні права.
Обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду для розгляду по суті.
Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області та СВ РУП ГУНП в Рівненській області.
Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
За матеріалами Вараської окружної прокуратури.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору