Рівне:

Створення та просування сайтів

Правоохоронці викрили канал розповсюдження підроблених документів військового обліку – судитимуть організаторів схеми

Рівненська область / Новини регіону 05-жов, 2022, 08:379 prov 1 201
Прокурорами Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох жителів Волині, яким інкримінують підроблення офіційного документу, який видається установою, і який надає права та звільняє від обов’язків з метою використання його іншою особою, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 358 КК України).
За даними слідства, 23-річний чоловік, у березні цього року, в одному з Telegram-каналів знайшов бланк тимчасового посвідчення військовозобов’язаного, на якому були відтиски печаток та штампів одного з об’єднаних міських військових комісаріатів, та вирішив використовувати його для підробки офіційних документів.
До цього «бізнесу» він залучив свого 24-річного знайомого, з яким вони почали роздруковувати бланки, вклеювати до них фото осіб призовного віку та вносити записи про те, що осіб визнано непридатними до військової служби зі зняттям з військового обліку. Клієнтів ділки шукали через Telegram-канали.
Слідство встановило, що впродовж березня-квітня зловмисники встигли підробити 5 таких тимчасових посвідчень військовозобов`язаного, на спробі їх продажу чоловіків і викрили правоохоронці. Усі власники цих «документів» отримували право виїзду за кордон, хоча насправді на обліку в ОМТЦК та СП не перебували.
Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу Управління СБУ в Рівненській області.
Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.
Пресслужба Рівненської обласної прокуратури.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору