Рівне:

Створення та просування сайтів

Прокуратура через суд вимагає повернути у власність громади укриття, яке продали разом з приміщенням

Рівненська область / Новини регіону 28-жов, 2022, 07:499 prov 924
Належне використання захисних споруд цивільного захисту наразі є як ніколи актуальним і сьогодні це, фактично, питання виживання та безпеки громади.
Проте, в ході опрацювання інформації щодо об’єктів цивільного захисту прокурори Рівненської окружної прокуратури виявили факт вибуття в процесі приватизації з власності територіальної громади протирадіаційного укриття, в той час як такі об’єкти віднесені до об’єктів, що перебувають під охороною держави та мали загальнодержавне значення.
Зокрема, прокурорами встановлено, що підприємець, під час набуття права власності на майновий комплекс у мікрорайоні Ювілейний у Рівному, отримав у приватну власність 222,6 кв.м. підвального поверху, які є приміщеннями протирадіаційного укриття, а відтак не підлягають приватизації.
Тому Рівненською окружною прокуратурою до Господарського суду Рівненської області пред’явлено позовну заяву в інтересах держави в особі Рівненської міської ради до Управління комунальною власністю виконавчого комітету Рівненської міської ради, до фізичної особи-підприємця про визнання недійсним договору купівлі – продажу цілісного майнового комплексу та зобов’язання повернути у власність громади протирадіаційне укриття площею 222,6 кв.м.
Наразі прокурори Рівненщини перевіряють законність відчуження ще 10 споруд цивільного захисту.
За матеріалами Рівненської окружної прокуратури.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору