Рівне:

Створення та просування сайтів

Батько поїхав за кордон

Порадниця 08-бер, 2007, 16:219 prov 1 512
Якщо боржник, який за рішенням суду повинен сплачувати аліменти, збирається виїжджати за кордон, він повинен виконати всі свої грошові зобов’язання – до повноліття дитини сплатити аліменти в повному обсязі .

При цьому розмір їх визначається за останніми даними статуправління (якщо боржник ніде не працює і не має доходу, розмір аліментів розраховується, виходячи із середньої заробітної плати для цієї місцевості). Можна укласти договір про припинення права на аліменти для дитини у зв’язку з передачею їй права власності на нерухоме майно (житловий будинок, квартиру, земельну ділянку тощо).

Для запобігання ухиляння батьків від сплати аліментів особа, котра виїжджає з України разом із заявою про видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон або оформлення відповідної сторінки у паспорті, подає до паспортної служби органу внутрішніх справ за місцем постійного проживання довідку про наявність дітей, які залишаються в Україні, договір про виплату аліментів, або нотаріально засвідчену заяву про відсутність заборгованості з аліментів, або копію рішення суду про виплату їх.

А якщо боржник виїхав спочатку за межі України для тимчасового перебування, а потім прийняв рішення про постійне проживання за кордоном, то для оформлення всіх необхідних документів до дипломатичного представництва або до консульської установи України за кордоном, він має надати документи, які б підтверджували, що його аліментні зобов’язання на території України виконано в повному обсязі. Якщо боржник не надав документи про відсутність заборгованості з аліментних зобов’язань на території України, йому буде відмовлено в задоволенні клопотання про постійне проживання на території цієї країни до виконання всіх аліментних зобов’язань.

Якщо боржник виїжджає на постійне проживання до країни, з якою Україна уклала договір про надання правової допомоги у цивільних, сімейних, кримінальних справах, стягувач має право звернутися до суду із заявою про направлення виконавчого листа про стягнення аліментів для виконання за місцем проживання боржника.

Ось країни, з якими Україна уклала угоди про надання правової допомоги: Литва, Узбекистан, Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія. Казахстан, Молдова, Росія, Таджикистан, Туркменістан.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору