Рівне:

Створення та просування сайтів

"Ах, Бред Піт! Бред Піт!..."

історія / Актуально / Цікаво 02-бер, 2023, 11:119 swet 952
 Зірковою хворобою страждають багато артистів і відомі люди.
Юрба підносить тебе, дізнається на вулицях, просить дати автограф і дозволити зробити селфі. Тобі твердять про те, який ти талановитий, а всі засоби масової інформації присвячують тобі величезні статті з кричущими заголовками. Як тут не повірити в те, що ти дійсно такий – всенародний улюбленець, якому дозволено багато чого, якщо не все?
Причини зіркової хвороби
  • Те, що ми звикли визначати терміном «зіркова хвороба», безумовно не є фізичною недугою. А ось душевним розладом, що веде до деформації особистості, і спотвореного сприйняття себе, оточуючих, насправді – назвати цілком можна.
  • Подібний стан схоже з нарцисизмом, а деякі психологи взагалі ставлять їх в один ряд. І тому жага того, щоб тобі поклонялися і висловлювали захоплення, непереборне прагнення вразити оточуючих – все це є ознаками зіркової хвороби.
  • Цьому зоряному недугу схильні представники будь-якої професії, зіркою і незаперечним авторитетом може відчувати себе як слюсар вищого розряду, так і прима-балерина Великого театру. Адже кожен з них у своїй сфері може «завтра прокинутися знаменитим». Саме цей раптовий навіть не крок, а стрибок до слави і не дає часу і можливості для адекватної самооцінки, висновків, аналізу. Подібний ривок і є однією з причин виникнення зіркової хвороби.
  • Другою причиною зіркової хвороби є підвищена увага оточуючих – вона лестить, одурманює, змушує весь час думати про те, як ти виглядаєш, і яке враження виробляєш. Підштовхнути до завищеної самооцінки може і різке підвищення в статусі, і збільшення матеріальних благ – словом, будь-яке особисте досягнення при неправильній оцінці здатне «роздутися» до хворобливих розмірів.
Ознаки зіркової хвороби
Отже, людина раптово відчув свою унікальність і потрібність, і тепер усім своїм поведінкою намагається довести, що він саме такий, яким його вважають.
У одних це виливається у злети в професії, в інших – ознаки зіркової хвороби, що виражаються в наступному:
  • Його персона обов’язково повинна знаходитися в центрі уваги (і неважливо, яким шляхом це буде досягнуто).
  • Всіляке підкреслення свого «зіркового» статусу.
  • Бажання всюди, в будь-якій обстановці, похвалитися своєю популярністю, зовнішнім виглядом тощо, незалежно від того, доречно чи ні.
  • Чужі успіхи викликають у такої «зірки» почуття заздрості і, як наслідок – шквал принизливої критики на адресу конкурента.
  • «Я – зірка, мені все дозволено!» — таким девізом керується подібний осіб, порушуючи всі мислимі і немислимі правила, від правил дорожнього руху до норм поведінки в суспільстві
  • Рідні та близькі випадають з зони уваги, оскільки в центрі тепер – його «зірковість».
  • Чи можна вилікувати хворобу?
    Чи можна вилікувати хворобу, спустивши «зірку» з небес на грішну землю? Приміром, оголошений у свій час бойкот значно знизив популярність того ж Кіркорова, і він навіть давав обіцянки вести себе як належить. На думку фахівців, головну роль в даному випадку повинні грати психотерапевтичні методи.
    Але, як показує практика, існують і інші способи позбутися від зіркової хвороби:
  • Поставити перед такою «зіркою» нову мету, якої потрібно добиватися чи не «з нуля».
  • Значно підвищити складність вже існуючої завдання.
  • Застосовувати систему покарань за кожен вихід за рамки.
  • Знизити статус (наприклад, давши акторові не головну, а другорядну роль, а співакові – не сольну партію, а хорове виконання).
  • Захистити від натовпу шанувальників, вибачають кумиру все, просто ізолювати.
Зірковою хворобою найчастіше обертаються амбіції, які часом нічим не підтверджені. Але ж це саме глядач створює зірку, він же й повинен трохи приглушити надто яскраве світло, який часом затьмарює сама творчість.
Приклад із реального життя. У 58-річного актора Бред Пітта ( секс-символа №1 свого часу, з яким усі хотіли зробити селфі, або просто потриматися за нього) діагностували іноземні видання, такі як Daily Mail і GQ, повідомляють, що Бред Пітт страждає на прозопагнозію — рідкісну хворобу, при якій людина перестає впізнавати обличчя оточуючих, але при цьому продовжує розпізнавати предмети. Актор стверджує, що давно помітив симптоми захворювання, втім, до лікаря так і не звертався, а поставив собі діагноз самостійно за інформацією в інтернеті.
Друзі та знайомі Бреда скептично ставляться до таких його висновків, списуючи симптоми на звичайнісіньку зіркову хворобу. «Багато хто думає, що я з неповагою ставлюся до них», — коментує Пітт.
«Мені ніхто не вірить! Я хочу зустрітися з іншою людиною із прозопагнозією», — додав він.
Кількома роками раніше, у 2013-му, актор вже розповідав про свою хворобу в ЗМІ. Тоді Бред Пітт вперше поскаржився на те, що оточуючі не сприймають його проблему серйозно.
Прозопагнозія — це розлад сприйняття обличчя, при якому здатність впізнавати обличчя загублена, але при цьому здатність впізнавати предмети в цілому збережена.
В ролі Ахілла необачно пошкодив ахіллове сухожилля
Для участі у фільмі "Троя" Пітт зумисно набрав десять кілограмів м'язової маси. Відростив до потрібної довжини волосся. Ходив на заняття до тренерів, які володіють знаннями та вмінням користування зброєю часів Трої. Але трапилась містична історія. Граючи Ахілла, Бред Пітт травмував саме ахіллове сухожилля.
Хоча, люди, які розуміють Біблію і знають, що в ній написано вважають, що це зовсім не містика і не збіг обставин, а закономірність, яка виникає унаслідок людської поведінки чи діяльності.

«Призначеного ж дня Ірод, одягшись у царські шати і сівши на престолі, промовляв до них:  Народ же покликував: Голос Бога, а не чоловіка! 23 Зараз же поразив його ангел Господень за те, що не віддав слави Богу ; і з'їли його черви, і вмер".«Прогулюючись по чертогам своїх володінь, Навуходоносор сказав: «Чи ж це не величний Вавилон, що я збудував його на дім царства міццю потуги своєї та на славу моєї пишноти?» (Дан. 4, 27), – і тут же його спіткало божевілля.Після призначеного терміну, розум повернувся до царя, і він благословив і прославив Бога Всевишнього: «що Його панування панування вічне, а царство Його з покоління в покоління» (Дан. 4, 31). призначеного терміну, розум повернувся до царя, і він благословив і прославив Бога Всевишнього: «що Його панування панування вічне, а царство Його з покоління в покоління» (Дан. 4, 31). В придворній хроніці царя є запис про те, що цар позбувся розсудку і не впізнавав навіть своїх ближніх та говорив невнятні речі і був на деякий час віддалений із царського двору".
Вся ця історія свідчить, що якими б сильними не були земні владики, вся їхня влада цілком і повністю залежить від Господа. Навуходоносор був одним з наймогутніших правителів Стародавнього світу (історики кажуть, що ні один правитель чи диктатор і після не перевершив його у могутності) , але виявився безпорадною дитиною перед лицем Єдиного Істинного Бога. І ми – християни, і взагалі багато людей на землі – від жебрака до політичних і економічних ділків – забуваємо про те, що Головною дійовою особою в світовій історії є Бог.
 Всякий, хто насолоджується своєю владою, подібно до Навуходоносора, думає, що це він, своїми силами всього досяг, що від нього залежать долі людей, держав, а може й цілого світу. Але ми також чудово пам'ятаємо, сказані Пилату, слова Христа: «Надо Мною ти жадної влади не мав би, коли б тобі зверху не дано було» (Ін. 19, 11). Тому якщо хтось думає, що він над чимось панує, глибоко помиляється, бо в одну мить усе це може бути відібране так, що й пискнути не встигнеш. Більше того, апостол Петро пише: «Бо хто ким переможений, той тому й раб» (2 Пет. 2, 19) 
 Егоїст думає, що це він «орудує справами», а реально – він лише пішак, якому, в кращому випадку, відведена роль знаряддя в руках Божих. І «орудує» він лише настільки, наскільки йому дозволять «перевертати». 
Адже сказано у Святому Писанні: «Хто хвалиться, - нехай хвалитися Господом» або - "23 Ви дорого куплені, за вас заплачено кров'ю Ісуса Христа, - тож не ставайте рабами людей!"
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору