Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному взяли під варту іноземця, який «зливав» інформацію про ЗСУ

Рівненська область / Новини регіону 03-бер, 2023, 08:089 prov 1 136
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури іноземцю повідомлено про підозру у поширенні інформації про місце розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості,  з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).
За даними слідства, 67-річний проросійсько-налаштований чоловік налагодив контакт з представником спецслужб країни-агресора. На виконання завдання свого куратора іноземець минулого тижня приїхав до Рівного під виглядом волонтера, аби зібрати інформацію щодо розташування у нашому місті військових підрозділів та інфраструктурних об’єктів.
Використовуючи месенджер «Telegram» він, зокрема, повідомив співробітнику головного управління генерального штабу зс рф дані про місце розташування одного з підрозділів ЗСУ, при тому що така інформація не розміщувалася у відкритому доступі уповноваженими державними органами, а її розголошення ворогу може завдати шкоди обороноздатності та державній безпеці України.
Інформатора затримали, після виконання завдання куратора та повідомили про підозру. Рішенням Рівненського міського суду йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування проводить Управління СБ України в Рівненській області.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення на строк від  8 до 12 років.
Пресслужба Рівненської обласної прокуратури.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору