Рівне:

Створення та просування сайтів

На Закарпатті повідомили про підозру "церковному блогеру" від московського патріархату

Новини регіону / Закарпатська область 07-бер, 2023, 08:399 prov 335
Слідчі ГУНП в Закарпатській області, у співпраці з СБУ, викрили представника УПЦ МП на розпалюванні релігійної ворожнечі між громадянами. Протиправну діяльність фігурант здійснював за допомогою соціальних мереж. Жителю Хустського району загрожує від штрафу до позбавлення волі.
Слідчі відділу загального кримінального спрямування Головного управління Нацполіції в Закарпатській області, за оперативного супроводу співробітників СБУ та процесуального керівництва обласної прокуратури, повідомили про підозру представнику Української православної церкви московського патріархату у розпалюванні серед громадян міжрелігійної ворожнечі та ненависті. 
З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України правоохоронці зафіксували пропагандистську активність даної особи в соціальних мережах. Для цього фігурант створював фейкові акаунти, за допомогою яких в подальшому поширював провокаційні заклики до розпалювання міжконфесійної ворожнечі та всіляко принижував громадян через їх релігійні погляди, які не співпадали з його переконаннями та переконаннями його духовних наставників. 
В ході досудового розслідування було проведено ряд необхідних слідчих дій та експертних досліджень, які підтвердили протиправність дій підозрюваного. Окрім цього, за місцем його мешкання правоохоронці провели санкціонований судом обшук, в ході якого отримали важливі речові докази. 
Зловмисник підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисні дії, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, образи почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями.
Найближчим часом слідчі поліції сформують обвинувальний акт, який разом з матеріалами кримінального провадження буде скеровано для судового розгляду. За скоєне підозрюваному загрожує від штрафу до позбавлення волі терміном до трьох років.
Відділ комунікації поліції в Закарпатській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору