Рівне:

Створення та просування сайтів

Фінал кубка міста Сарни

Рівненська область / Новини регіону / Спорт 07-бер, 2023, 08:519 prov 1 904
В затишному добре обладнаному містечку ВПУ-22 (директор Володимир Городнюк) пройшов фінал на визначення володаря кубка міста Сарни з шахів. До фіналу потрапили шістнадцять кращих шахістів по результатах відбору 13 проведенихетапів на кубок міста у 2022 році.
Змагання пройшли за олімпійською системою, що складалася з двох партій (білими і чорними фігурами) з контролем часу по 20 хвилин кожному учаснику на партію. В разі однакової кількості очок (1:1) в очному поєдинку призначалася додаткова партія ( армагеддон) з контролем часу 5 хвилин білим і 4 хвилини чорним. У випадку нічиєї переможцем був шахіст, що грав чорними фігурами. Право вибору кольору фігур встановлювалося жеребкуванням.


 У 1/8 фіналу особливих несподіванок не сталося. Хіба що дебютант змагань Артем Рудичик заставив добряче понервувати Олександра Абрамчука. Нічия у основних партіях і лише в армагедоні досвід взяв своє 2-1 на користь Олександра. Решта сутичок завершилась так: Олександр Параниця - Тарас Банацький 2-0, Володимир Галаган – Микола Копищик 0.5-1.5, Віктор Праниця – Олександр Цицюра 0.5-1.5, Андрій Чернецов – Андрій Клімцов (Вараш) 2-0, Віталій Годунко – Юрій Корсун 2-0, Олексій Жакун (Дубровиця) – Іван Копищик 2-0, Іван Зань - Петро Кукла (Вараш) 0-2.   В 1/4 фіналу напруга змагань посилилася, адже відчувався вже подих п’єдесталу. Результати цього етапу: Олександр Параниця – Микола Копищик 2-0, Олександр Цицюра – Андрій Чернецов 2-0, Олексій Жакун – Петро Кукла 2-0 та заруба в партії Олександр Абрамчук – Віталій Годунко 2-1. В напів-фіналі Олександр Параниця напрочуд легко подолав Олександра Цицюру 2-0, а Олександр Абрамчук ще швидше впорався з найтитулованішим з поміж усіх Олексієм Жакуном 2-0. Настав апогей змагань. У фіналі два Олександри Параниця та Абрамчук грали дуже вдумливо і обережно. В обох партіях все котилося до нічиїх. Але Олександр Параниця зумів обидва рази в кінцівках знайти дуже не прості та ефектні рішення і як наслідок результат 2-0 на його користь. Та другий рік поспіль він стає володарем кубка міста Сарни. В боротьбі за бронзову нагороду Олексій Жакун переграв Олександра Цицюру 2-0. У сутичці за п’яте місце Петро Кукла здолав Миколу Копищика 2-1.
ПІДСУМКОВА ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ:
1.Параниця Олександр (Сарни)  - володар кубка
2.Абрамчук Олександр (Чудель) - фіналіст
3.Жакун Олексій (Дубровиця)    - бронзовий призер
4.Цицюра Олександр (Сарни)
5.Кукла Петро (Вараш)
6.Копищик Микола (Сарни)
7.Годунко Віталій (Сарни)
8.Чернецов Андрій (Сарни)
9.Параниця Віктор (Сарни)
10.Зань Іван (Сарни)
11.Корсун Юрій (Сарни)
12.Банацький Тарас (Кричильськ)
13.Копищик Іван (Сарни)
14.Галаган Володимир (Сарни)
15.Клімцов Андрій (Вараш)
16.Рудичик Артем (Сарни)

Олександр АБРАМЧУК.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору