Рівне:

Створення та просування сайтів

Двох подруг з Краматорська затримано за підозрою у держзраді та роботі на ворога

Рівненська область / Новини регіону / Війна з московитами 17-бер, 2023, 08:529 prov 616
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури двом жителькам Донеччини повідомлено про підозру у державній зраді та поширенні інформації про розташування підрозділів ЗСУ, вчинених в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 114-2 КК України).
У ході досудового розслідування встановлено, що 57-річну проросійсько-налаштовану жительку Краматорська завербував представник спецслужб рф. На виконання завдань свого куратора, з метою запобігання викриття злочинної діяльності, вона, через один з мобільних месенджерів регулярно повідомляла співробітнику сил спеціальних операцій головного управління генерального штабу зс рф інформацію щодо результатів ракетних ударів, завданих зс рф по населених пунктах Донецької області. Крім того, жінка також передавала дані про місця дислокації, рух, кількість особового складу та техніки ЗС України на території Донеччини для подальшого їх артилерійського обстрілу.
Допомагала їй у цьому 55-річна подруга, теж жителька Краматорська. Жінки усвідомлювали, що зібрана ними і передана інформація буде використана ворогом для подальшого проведення розвідувально-підривної діяльності на шкоду державній безпеці України.
Обох прихильниць «руського міра» затримано та повідомлено про підозру. Рівненський міський суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Рівненській області.
Санкція статті за державну зраду передбачає максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі, а за поширення інформації про ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану, підозрювана може сісти за ґрати на строк до 8 років.
Пресслужба Рівненської обласної прокуратури.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору