Рівне:

Створення та просування сайтів

Начальник рівненської міліції Григорій Зарічнюк пропонує встановити в людних місцях та на в’їздах у місто відеокамери

Останні новини 23-чер, 2008, 10:029 prov 1 862
Начальник міського відділу внутрішніх справ Григорій Зарічнюк пропонує встановити в людних місцях та на в’їздах у місто відеокамери.
- Головною метою встановлення відеоспостереження в Рівному бачу підвищення ефективності забезпечення громадського порядку під час масових заходів та попередження скоєння правопорушень, - розповідає Григорій Зарічнюк, - наявність такої системи спостереження в Рівному значно полегшить роботу правоохоронців при розкритті злочинів.
Заступник начальника управління житлово-комунального господарства Володимир Лапюк повідомив, що вивчається досвід інших міст України щодо встановлення таких відеокамер, і за попередніми підрахунками собівартість встановлення однієї такої камери в Рівному становитиме 12 тисяч гривень.
Заступник міського голови Світлана Богатирчук-Кривко підтримує ідею встановлення системи відеонагляду в місті:
- Пропоную правоохоронцям надати перелік місць де доцільно встановлення відеокамер. Разом з депутатом міської ради Віталієм Новаком будемо ініціювати це питання на розгляд постійної депутатської комісії з питань бюджету, фінансів та управління комунальною власністю та на розгляд сесії Рівнеради, - зазначила Світлана Кирилівна.
Досвід інших міст:
Завдяки міській владі Чернівців на чотирьох площах міста – Центральній, Соборній, Театральній та Філармонії встановлено 10 відеокамер, які працюють цілодобово в онлайнрежимі. Камери встановлені в рамках міської програми «Безпечне місто». Наразі система поки що тестується і йде навчання людей, які будуть постійно працювати з відеонаглядом.
Система відеоспостереження обійшлася у 100 тисяч гривень. А найближчим часом УМВС України в Чернівецькій області планує встановити ще декілька камер. Зокрема на в’їздах - виїздах з міста, та у місцях масового перебування людей, як то парки та сквери, — повідомили з інформаційно-аналітичного відділу міськвиконкому.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору