Рівне:

Створення та просування сайтів

Зеленський пояснив, на які рішення від партнерів очікує Україна влітку та восени

Головна / Війна з московитами / Політика 02-чер, 2023, 11:369 prov 1 641
Цей рік для рішень. Тому Україна очікує отримати запрошення на вступ до НАТО та чітке рішення щодо вступу в ЄС.
Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію саміту Європейської політичної спільноти в Молдові. "Нещодавно один китайський журналіст спитав мене: чому НАТО? Відповідь проста: коли гарантій безпеки немає, є лише гарантії війни. Ми не чули про можливість створення безпекового альянсу Китай+НАТО+Україна. Але нам потрібен мир, справедливий мир", - заявив він.
Президент заявив, що серед іншого Україна готує саміт миру для реалізації української формули миру. "Цей рік для рішень. Влітку у Вільнюсі на саміті НАТО потрібне чітке запрошення України до членства в НАТО. Восени потрібне чітке рішення щодо нашого вступу в ЄС. Готуємо й саміт миру, який спрямує світову більшість до реалізації нашої формули миру. І це глобальна потреба", - заявив він.
Зеленський додав, що позитивні рішення для України стануть позитивними для всіх. "Час настав і сумніви мають зникнути. Позитивні рішення для України стануть позитивними рішеннями для всіх. Безпековою основою. Очевидно - для Молдови. Це дуже важливо. У перспективі - для Грузії. Не маю сумнівів, що й з часом і для Білорусі. А отже і для європейського миру. Бо для агресії проти когось у Європі не залишиться жодного окопу сумнівів", - підкреслив президент.
Джерело.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору