Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 16-лип, 2008, 21:009 prov 1 245
Розпочав передсезонну підготовку до чемпіонату України з міні-футболу у вищій лізі МФК ”Рівне”. Кілька днів команда тренувалася у Рівному. Ймовірно, що на кілька днів виїде за межі області. Суттєвих кадрових змін колектив не зазнав, що не може не радувати вболівальників.
***
Завершилася перша частина чемпіонату та першості області з футболу. У першій лізі відразу три команди набрали однакову кількість очок. По 28 очок в активі оржівського “ОДЕКа”, рівненської “Славії” та сарненського “Маяка”. Підопічні Григорія Шаламая зіграли на один поєдинок менше.
Результати ігор: ”Славія” — ”Ізотоп-РАЕС” — 3:0 (юнаки 4:1, матчі відбулися 9 липня), ”Полісся” — ”Маяк” — 0:1 (2:0), ”Ізотоп-РАЕС” — ”Хімік” — 0:1 (2:2), ”Сокіл” — ”Случ-Класік” — 1:5 (3:0), ”Штурм-МЕГУ” — ”ОДЕК” — 0:3 (перенос).
У другій лізі в одноособові лідери вирвався ФК “АМАКО-Гоща” — 27 очок. На три очки менше у володимирецької “Енергії” і 23 пункти в кузнецовського “Варіант”.
Результати ігор: “РОКО” — “Олімп” — 0:3, “Горизонт” — ФК “Смига” — 0:2, “Верес-2” — “Варіант” — 2:3, “Фіалка” — “Енергія” — 2:1, ФК “АМАКО-Гоща” — “Високовольтник” — 10:1, “Спартак” — “Горинь” — 1:0.

***
Вчора визначився останній фіналіст Кубка області з футболу. Оржівський “ОДЕК” вдома приймав рокитнівське “Полісся” (перший матч завершився внічию — 0:0). Переможець гратиме у фіналі проти сарненського “Маяка”, який вийшов у фінал раніше. Вирішальний матч відбудеться 20 липня о 16 годині на стадіоні “Авангард”.
***
Активно готується до чемпіонату Європи у вищій лізі серед юніорських команд (до 18 років) збірна України з баскетболу. Нещодавно вона зіграла у турнірі словенського міста Постойна. Не обійшлося без представників рівненського баскетболу. Другим тренером збірної є керманич БК “Сузір’я” Валерій Жартун, а гравцем — лідер колективу Ганна Єремейчук. Українки перемогли господарок — 73:70 та латвійок — 81:70, а в напруженому протистоянні поступилися хорваткам — 43:44. Як підсумок — друге місце. Ганна Єремейчук грала у всіх трьох матчах і провела на майданчику 532 хвилини, закинувши 21 очко.
***
Розпочала збори й Національна збірна України з баскетболу під керівництвом Валентина Мельничука в Южному. Серед кращих баскетболістів країни є вихованець рівненського баскетболу — Сергій Ліщук

***
В польському місті Бидгощ відбувся чемпіонат світу з легкої атлетики серед юніорів, в яких жіноча збірна команда України виборола друге місце в естафетному бігу 4 х 400 м. У напруженій боротьбі наші дівчата випередили австралійок на 0,03 секунд. Свою частку у перемогу вклала рівнянка Ольга Земляк (тренер Олег Машаненков), яка на зазначених змаганнях виконала норматив майстра спорту України міжнародного класу.

***
У Києві пройшли змагання чемпіонату України з легкої атлетики серед ветеранів, де вдало виступили представники Рівненщини. Рівнянин Станіслав Франків здобув золоті нагороди в метанні ядра та молота, а також срібну нагороду у метанні диска; млинівчанин Юрій Лещук виборов золоту нагороду у бігу на 200 м та срібну на дистанції 100 м; Володимир Среберко з Кузнецовська виборов золоту медаль у бігу на 10000 м.

***
Чемпіонат світу з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору відбувся в Маямі, штат Флорида (США). Серед 54 спортсменів з Австрії, Чехії, Росії, Канади, США, Венесуели, Трінідад і Тобаго не останніми були українці. Рівнянка Галина Галинська у ваговій категорії 60 кг стала чемпіонкою світу в триборстві з результатом 330 кг, була другою з жиму лежачи (60 кг), встановила два рекорди світу. Рівнянин Роман Куров у ваговій категорії 60 кг в жимі лежачи став чемпіоном (120 кг), в триборстві з результатом 531 кг став абсолютним чемпіоном світу серед юніорів, встановив три рекорди світу і виконав норматив Майстра спорту міжнародного класу України. Роман Набухотний з Сарн у в.к. 75 кг став чемпіоном світу з результатом 522 кг, чемпіоном світу з жиму (152 кг) та тяги (190). Підготував спортсменів Андрій Демчик.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору