Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненські митники викрили незаконну схему ввозу тягачів в Україну

Актуально 17-лип, 2008, 18:199 prov 1 377
Ще у 2007 році громадянин А., мешканець одного з райцентрів Рівненської області увіз на територію України з Королівства Бельгія два сідельні тягачі – «Renault Magnum» та «DAF» з напівпричепами. Згідно з поданими до митного оформлення документами, авто були придбані в одного з бельгійських підприємств.
В ході проведеної працівниками Рівненської митниці перевірки встановлено, що згідно з інформацією, наданою відділом митних перевірок Брюсселю, фірма, в якої начебто були придбані автомобілі та причепи на території Королівства Бельгія не існує, отже всі документи, надані Рівненській митниці до оформлення транспортних засобів є недійсними. Також бельгійськими колегами надані Рівненським митникам фактури підприємств – продавців, згідно яких автомобілі були продані громадянину України значно дорожче.
Згідно проведеної експертної оцінки, вартість автомобілів з напівпричіпами становить понад 424 тисячі гривень, а сума несплачених митних платежів – 50 тисяч гривень.
Отже, громадянин А. здійснив переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з поданням к підстави до переміщення товарів підроблених документів та таких, що містять неправдиві дані стосовно продавця та вартості транспортних засобів.
Рівненською митницею винесено постанову про порушення кримінальної справи за ознаками ч.1 ст. 201 Кримінального кодексу України (контрабанда), проводяться слідчі дії.

Віктор ЖЕЛІНСЬКИЙ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору