Рівне:

Створення та просування сайтів

Сонячне затемнення — головна астрономічна подія року

Актуально 07-сер, 2008, 15:429 prov 1 556
2008 рік взагалі багатий на астрономічні події. Лише затемнень – чотири: кільцеподібне сонячне затемнення (7 лютого), повне місячне затемнення (21 лютого), повне сонячне затемнення (1 серпня) та часткове місячне затемнення (16 серпня).
В минулу п’ятницю можна було спостерігати цікаве природне явище – сонячне затемнення. Астрономи називають цей день головною астрономічною подією року. Таке затемнення, коли в небі видно затемнений Місяцем диск Сонця – рідкісне явище природи. Лінія затемнення пройшла в основному на території Росії – від Північно-Льодовитого океану, через Нову Землю, Карське море, Ямал, Західний Сибір і Алтай.
Оскільки у 2008 році мінімальна сонячна активнісь, то астрономам особливо цікаво провести спостереження і зробити зйомки. Валентину Парасіну також вдалося зафіксувати це явище. — Така подія відбувається не кожного дня, а тому я вирішив відзняти сонячне затемнення на відеокамеру, — говорить Валентин. Для цього я скористався нехитрим способом – до об’єктива камери я прикріпив диск від звичайної дискети. Вийшло доволі непогано. Тепер буде згадка про цю подію.

Микола КИРИЛЬЧУК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору