Рівне:

Створення та просування сайтів

Подружжя Ераст та Ярміла Гуцуляки з 17 по 20 вересня 2008 року перебуватимуть у м.Рівному

Останні новини 17-вер, 2008, 21:179 prov 1 756
Ераст Гуцуляк – відомий канадсько-український громадський діяч і меценат - одержав найвищу канадську відзнаку – Орден Канади.
Він є засновником і президентом компанії Medical Pharmacies Group, що має мережу аптек у провінції Онтаріо і надає робочі місця для понад шестисот працівників. Компанія є найбільшою у Канаді з доставки ліків у будинки немічних і літніх людей.
Під час розпаду СРСР і утворення незалежної України в 1990–1994 роках Ераст Гуцуляк був головою Канадського Товариства Прихильників Руху, котре фінансами і технікою допомагало Народному Рухові в Україні. Він теж був одним із засновників і першим директором Фонду Дітей Чорнобиля в Канаді.
1989 року він заснував Кафедру української культури та етнографії при Альбертському університеті. Е. Гуцуляк за свої кошти купив в Оттаві будинок і подарував його першому Посольству України в Канаді. 1995 року пан Гуцуляк отримав Шевченківську медаль від Конгресу Українців Канади за вклад у розвиток української спільноти в Канаді. Саме за багаторічну благодійну діяльність, сприяння розвиткові української культури, освіти і науки його нагороджено 1996 р. Почесною відзнакою Президента України третього ступеня, а 2001 р. – Почесною відзнакою другого ступеня. 2001 року Ераст Гуцуляк одержав ступінь Почесного Доктора Прав від Альбертського Університету за меценатську і гуманітарну діяльність. 2003 р. Міністерством Закордонних Справ України він призначений Почесним Консулом України в Канаді.
Ераст Гуцуляк подарував 550 акрів землі в околиці міста Ошави під парк для молоді. Так меценат подякував Канаді надану його родині можливість оселитися в цій прекрасній демократичній державі.
Ераст Гуцуляк з дружиною Ярмілою живуть у Торонто, мають п’ятеро дітей і четверо внуків.
Ераст Гуцуляк – син Михайла Гуцуляка, колишнього професора Рівненської української гімназії (1923-1939 роки). Проживали у Рівному.
Із 1995 року дотепер родина Гуцуляків підтримує тісні стосунки з учнями та вчителями відродженої у 1994 році Рівненської української гімназії (директор Іван Вєтров (1994-2005 рр.)). Завдяки пошуковій роботі віднайдені колишні учні, викладачі гімназії довоєнних років, у тому числі і син професора Михайла Гуцуляка Ераст Гуцуляк. Ераст є частим гостем гімназії разом зі своєю дружиною Ярмілою, яка працювала директором школи в Канаді. Створив преміальний фонд для щорічного нагородження учнів – призерів олімпіад, конкурсів Рівненської української гімназії. Подарував гімназії комп’ютерний клас, передав бібліотеку свого батька. Бібліотека гімназії носить ім’я Михайла Гуцуляка.
Подружжя Гуцуляків надало благодійну допомогу у розмірі 100 тис. доларів США на будівництво навчального корпусу Національного університету "Острозька академія".
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору