Рівне:

Створення та просування сайтів

Ґринджоли ЗІРКОВОЮ ХВОРОБОЮ НЕ СТРАЖДАЮТЬ

Актуально 02-чер, 2005, 15:399 prov 1 263
Виконавці, які увесь цей час були в центрі уваги українськіх і європейських мас-медіа, нарешті завітали й до нашого міста, де взяли участь у спільному з Марією Бурмакою концерті. На жаль, пані Марія з певних причин взагалі відмовляється давати інтерв’ю до вересня – так повідомив її продюсер. А ось “Ґринджоли” – не розчарували. Їх продюсер дозволила бути присутньою на репетиції безпосередньо перед виступом. Повірте, це процес надзвичайно цікавий і захоплюючий. Здивувало, що навіть під час репетиції “Ґринджоли” розмовляли виключно українською, ніяких сленгів та русизмів.
Закінчення. Початок на 1 стор.

Але найзахопливішим, безперечно, був сам виступ, який розпочали піснею “Добрий вечір”. Виявляється, усупереч загальному, стереотипному уявленню, у “Ґринджол”, окрім “Разом нас багато”, є ще багато гарних пісень. Слухачам також сподобалася пісня “Україна”, яку ті присвятили інавгурації Президента. У перервах між піснями виконавці намагалися встановити контакт з аудиторією, на що слухачі жваво відгукувались, голосно підспівуючи та аплодуючи.
Але вже оголосили виступ Марії Бурмаки, а пісні-гімну Помаранчевої революції зал так і не почув. Тоді, вочевидь, вирішивши виправити ситуацію, глядачі почали співати самі. Це приємно здивувало “Ґринджоли”, один з них – Роман, який народився у Костополі, сказав: “Як земляк землякам, обіцяю: ми цю пісню ще заспіваємо”. Свою обіцянку вони виконали. Але перед тим вдалося порозмовляти зі співаками. Оскільки бесіда відбувалася в коридорі, то тим, кому пощастило в цей час вийти, мали можливість отримати автографи і сфотографуватися з виконавцями. То ж “Ґринджоли” встигали все, не відмахуючись від набридливих шанувальників і шанувальниць. В учасників престижного конкурсу Євробачення немає ознак “зіркової хвороби”. Це надзвичайно товариські і комунікабельні люди, цікаві співрозмовники.
Отож, усупереч загальному уявленню, цей гурт не є “продуктом” революції. “Ґринджоли” існували вже давно, хоча саме вищезгадані події принесли їм нечувану популярність і славу. І це зрозуміло, адже під звуки їхніх пісень мільйони рухались у єдиному ритмі під відкритим небом. Спочатку ж створювали музику “регі” і так звані рок-балади. Оскільки тоді “Ґринджоли” ще не мали можливості самостійно фінансово існувати, то один із засновників гурту працював звукорежисером на радіо, а інший мав кілька телевізйних проектів. Згодом приєднався ще один учасник. А після Євробачення – ще два. То ж тепер у гурті п’ятеро учасників і планується ще поповнення.
На запитання, як вони розцінюють результати конкурсу, співаки сказали, що перемога для них не була самоціллю. А після Євробачення гурт отримав величезну кількість запрошень на гастролі до інших країн. У планах також випуск нового альбому. Цікавим виявилося пояснення назви гурту. Дехто приписував їй якесь іншомовне походження, а насправді ж це – франківський діалект, що означає... санчата. Але справа зовсім не в санчатах, просто сподобалось слово, яке і справді оригінальне.
Напркінці концерту “Ґринджоли” разом із Марійкою Бурмакою заспівали славнозвісну пісню “Разом нас багато”, що викликала нестримний шквал овацій.

Мирослава КРУПЕНКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору