Рівне:

Створення та просування сайтів

Митники вилучають бурштин

Кримінал 24-жов, 2008, 10:329 prov 1 708
Рівненські митники перешкодили спробі незаконного вивезення з України рекордної партії – 27,4 кілограми бурштину-сирцю, який намагався приховати від митного контролю громадянин Республіки Білорусь.
20 жовтня по обіді в зону митного контролю відділу митного оформлення „Городище” Рівненської митниці заїхав автомобіль „Опель Сінтра”, в салоні якого знаходились двоє громадяни Білорусі. Для проходження митного контролю білоруси вибрали смугу руху „зелений коридор”, засвідчивши цим те, що перевозять через митний кордон України предмети, які не підлягають обов’язковому письмовому декларуванню або обкладенню митними та іншими платежами та зборами, і на переміщення яких через митний кордон України не встановлено заборон чи обмежень.
Однак в інспекторів митниці спрацювала професійна інтуїція, і автомобіль вивели для огляду зі смуги руху „зелений коридор” на ту, де митний контроль та митне оформлення здійснюються в установленому чинним законодавством порядку для громадян, які перевозять через митний кордон України предмети, що підлягають обов’язковому декларуванню та з заповненням митної декларації.
В ході проведення митного контролю в салоні автомобіля було виявлено 7,2 кілограми бурштину-сирцю в поліетиленовому пакеті, який сховали під складеними задніми сидіннями, а зверху на них лежали пластикові двері. При проведенні поглибленого огляду авто, митники виявили в нішах лівого та правого бампера ще 20,2 кілограми бурштину–сирцю – як великих, майже кілограмових фракцій, так і дрібних камінців, розфасованих в поліетиленові пакети.
Встановлено, що автомобіль та бурштин належить жителю міста Столін Брестської області, який перебував в цьому авто пасажиром, водій же ні про мету поїздки, ні про прихований в „Опелі” бурштин не знав. У своїх поясненнях власник авто повідомив митникам, що бурштин купив у Дубровицькому та Сарненських районах.
В зоні діяльності Рівненської митниці це вже другий випадок спроби незаконного вивезення бурштину за межі України в цьому році. У червні Рівненські митники в автомобільному пункті пропуску „Прикладники” у мешканця Рівного вилучили 6,5 кілограмів бурштину, який молодик намагався вивезти рейсовим автобусом сполученням „Рівне-Пінськ”.
Відомо, що бурштин віднесений до категорії корисних копалин загальнодержавного значення, родовища якого на Україні є тільки у Рівненській області. Поліський бурштин користується неабияким попитом за кордоном, а ціни на „чорному” ринку сягають одного долара та більше за один грам. Попадаючи за кордон, камінь стрімко дорожчає, що і спонукає окремих осіб налагодити його незаконне видобування і вивезення за межі країни.
Прес-центр Рівненської митниці
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору