Рівне:

Створення та просування сайтів

У англійців свої свідчення світової кризи – пивні

Україна і світ 30-жов, 2008, 16:249 prov 1 292
У англійців свої свідчення світової кризи – пивні


Обсяги продажу пива у Великій Британії продовжують різко скорочуватися внаслідок фінансової кризи і високих податків, — заявили у доповіді фахівці Британської асоціації пива і пабів (British Beer and Pub Association, BBPA).
За даними, представленими асоціацією, в третьому кварталі поточного року продажі пива в країні впали на 7,2%, порівняно з тим же періодом 2007 року. Ці цифри еквівалентні зниженню продажів на 1,8 мільйона пінт щодня (пінта відповідає, приблизно, 0,57 літра). У барах, пабах і ресторанах падіння попиту ще помітніше — на 8,1%, а ось в супермаркетах пива стали купувати лише на 6% менше. Хоч і це для Британії немало.
“Падіння продажів пива, яке прискорюється, є чітким знаком погіршень в економіці, тривожного настрою людей і зниження споживчих витрат, — заявив глава ВВРА Роб Хейворд. — Зниження попиту на пиво разом з рекордними темпами закриття пабів — приблизно п`ять у день — свідчать про проблеми, що вразили всю економіку”.
Не забувають фахівці і про роль високих податків. “Будь-який розумний діагноз покаже, що свій внесок сюди також зробило збільшення акцизів на пиво на 9%”, — говорить керівник ВВРА.
Щоб не погіршувати ситуацію, Британська асоціація пива і пабів закликала уряд Великої Британії переглянути позицію з оподаткування пивоварної продукції.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору