Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненська ВО "Свобода" вдруге звернулася в прокуратуру щодо земельного питання на Кореччині

Останні новини 03-лис, 2008, 10:289 prov 1 152
Рівненська обласна організація ВО „Свобода” вдруге звернулася до прокурора Рівненської області, державного радника юстиції 3 класу Анатолія Пришка щодо встановлення законності в ситуації, яка склалася навколо виділення земельної ділянки, ділянки надр ТОВ „Холдингова компанія „Надра України” на території Жадківської сільської ради Корецького району.

Як йдеться у зверненні, відповідь прокуратури Корецького вкрай незрозуміла, більше схожа на відписку.

Зокрема, прокурор Корецького району повідомляє, що розпорядженням Рівненської обласної державної адміністрації №238 від 02.06.2008 р. встановлено початковий розмір річної орендної плати в розмірі 1 відсоток від нормативно-грошової оцінки земельної ділянки в сумі 18146,54 грн., що на думку ВО „Свобода” є значно заниженою платою. Прокурором Корецького району проігноровано ст.21 Закону України „Про оренду землі”, відповідно до якої, річна орендна плата за земельні ділянки, які перебувають у державній або комунальній власності, надходить до відповідних бюджетів, розподіляється і використовується відповідно до закону і не може бути меншою: для земель сільськогосподарського призначення — розміру земельного податку, що встановлюється Законом України „Про плату за землю”; для інших категорій земель — трикратного розміру земельного податку, що встановлюється Законом України „По плату за землю”. Тобто, орендну плату занижено як мінімум втричі, що тягне за собою ненадходження зн ачних коштів в бюджет району та області.

Також не зрозуміло яким чином в оренду ТОВ „Холдингова компанія „Надра України” надано земельну ділянку на території жадківської сільської ради 11,6 та 5,6 га, які обліковуються як землі запасу Жадківської сільської ради. Прокурор суперечить сам собі. Якщо землі надані вказаному ТОВ, то чому вони обліковуються як землі запасу. З цих слів випливає, що ТОВ „Холдингова компанія „Надра України” за використання зазначених земельних ділянок не вносить будь-якої плати до бюджету.

В зв’язку з цим, РОО ВО „Свобода” просить прокурора Рівненської області провести додаткову перевірку зазначених фактів із залученням органів державної податкової служби та встановити законність виділення і використання земельних ділянок.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору