Рівне:

Створення та просування сайтів

Голова облради Олександр Данильчук поїхав на нараду до Чернігова

Останні новини 10-гру, 2008, 13:389 prov 1 038
Голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук відбув до Чернігова на нараду голів обласних рад, яка відбуватиметься 10-12 грудня. Учасники засідання говоритимуть про концепцію адміністративно-територіальної реформи, формування бюджетів наступного року та співпрацю асоціацій органів місцевого самоврядування України. У нараді візьмуть участь представники Міністерства регіонального розвитку та будівництва України.
Олександр Данильчук підготував низку пропозицій щодо удосконалення концепції адміністративно-територіального устрою України. На думку голови обласної ради, починати реформу необхідно із розробки, обов’язкового обговорення та прийняття відповідних законодавчих актів, в яких чітко визначити повноваження органів влади та місцевого самоврядування. А проект Концепції реформи адміністративно-територіального устрою в Україні не дає чіткої відповіді щодо критеріїв формування адміністративно-територіальних одиниць та щодо вимог, які перед ними ставить держава. Актуальною залишається проблема дублювання функцій виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.
На думку Олександра Данильчука, територіальну реформу необхідно здійснювати за принципом «знизу-догори», починаючи з формування громад. І це має бути чітко прописано у відповідному положенні Концепції адміністративно-територіальної реформи.
Крім того, вважає голова обласної ради, адміністративно-територіальну реформу слід проводити паралельно з реформуванням бюджетної (в частині формування місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин), податкової та муніципальної систем, — повідомила прес-служба облради.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору