Рівне:

Створення та просування сайтів

Міністерство праці оприлюднило прогноз безробіття в наступному році

Україна і світ 25-гру, 2008, 16:149 prov 1 721
У Міністерстві праці та соціальної політики очікують, що рівень безробіття в 2009 році зросте до 9%.
Як заявила міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова, “очікується, що рівень безробіття зросте з 6,2% у першому півріччі поточного року до 9% у наступному році”.
За прогнозами Мінпраці, в 2009 році до служби зайнятості звернеться від 2,9 до 3,2 млн. осіб. “Найбільше постраждають ті галузі, які залежать від експорту, — це металургійна та хімічна. Оскільки зупиняється будівництво, то і ця галузь постраждає”, — зазначила міністр.
При цьому вона повідомила, що на сьогоднішній день криза практично не торкнулася людей, які працюють за інженерними спеціальностями. Що стосується регіонів, то криза особливо позначиться на Луганській, Донецькій, Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях. “А такі регіони, як, наприклад, Одеса, Крим, Чернівці, зараз є донорами, і ми сподіваємося за рахунок внутрішньої трудової міграції вирішити питання безробіття. Ми зі свого боку будемо вживати всіх заходів, щоб люди були працевлаштовані. У тому числі збираємося компенсувати роботодавцям частину зарплат, тільки б вони не звільняли людей “, — сказала Денисова.
Напередодні Кабмін погіршив прогноз рівня безробіття на 2009 рік, визначеного за методологією Міжнародної організації праці, до 8,5-9% у порівнянні з 6,4-6,8% у вересневому прогнозі.
Водночас, на думку голови Організації з питань економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) Анхеля Гурріа (Angel Gurria), до 2010 року кількість безробітних, звільнених через світову фінансову кризу, може скласти 25 мільйонів осіб.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору