Рівне:

Створення та просування сайтів

За що українці люблять сало?

Особливий погляд 01-лис, 2007, 19:389 prov 1 738
Феномен живучості споживачів сала фахівці віднайшли в його складовій. Формула, підтверджена практикою: 50 грамів спожитого національного продукту приводить до фізичного та духовного благополуччя. В свій час псевдо-науковці безпідставно звинувачували улюблений продукт нації в його шкідливості. Українці сміялись, удавали, що розділяють думку «світил»… і споживали сала стільки, скільки бажала їх душа. Для досягнення рівноваги в споживанні національного продукту українці орієнтувались на розумний енергетичний баланс – скільки витрачалось енергії, стільки з продуктами харчування її повинно потрапити до організму людини. Тому в торбину в далеку дорогу та на стіл після виснажливої роботи клалось сало. Для отримання якісного національного продукту, необхідно цілий рік годувати кабанчика, до ваги 150 – 200 кг. За цей час сало «дозріває», набуваючи смакових та лікувальних властивостей. Харчували тварину натуральними продуктами: картоплею, буряком, товчю, у літню пору додавався бур’ян. Віднедавна споживачі помітили, що з національним продуктом стало щось не так: змінилися смакові якості, шамток сала покладений в морозильну камеру не замерзає. Помітили цей парадокс у першу чергу виробники свинини. Для особистих потреб почали вирощувати кабанчика від інших окремо, залишаючи в його раціоні продукти натурального походження. Всі інші годувались біологічно активними додатками, які пропонуються виробникам сільгосппродукції. Тварина набирає вагу в короткі терміни. Ветеринарні служби не змогли дати відповідь на питання, як відрізнити сало вирощене на натуральній сировині від сала вирощеного на біологічно активних добавках. Вони вважають, що на сьогодні не існує в природі апаратури, яка визначала б смакові та поживні речовини в національному продукті. Тому українському споживачу доведеться покладатися на свою інтуїцію при виборі. Але деякі напрацювання уже є: — Купувати сало тільки в того продавця, якому можна пред’явити претензії в разі не якісної продукції. — Обов’язково покуштувати, оскільки вирощене на натуральних продуктах сало має особливий смак, біологічно активні добавки такого смаку не створюють. — Натуральний продукт має здатність застигати при кімнатній температурі і легко протикається ножем.

Лідія ДАЦЮК,

Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору