Рівне:

Створення та просування сайтів

Вагітних обстежують безкоштовно

Актуально 16-чер, 2005, 11:589 prov 1 194
Починаючи з нинішнього року в Україні усі вагітні жінки високої групи ризику мають змогу проходити безкоштовне обстеження на інфекції TORCH-групи. Зокрема, жительки Рівного та області таку послугу можуть отримати у Рівненському обласному клічному діагностично-лікувальному центрі ім. В. Поліщука (РОКДЛЦ).
Як розповів начальник обласного центру планування сім’ї і репродукції людини РОКДЛЦ Роман Шустик, таке безкоштовне обстеження стало можливим з прийняттям рішення обласного управління охорони здоров’я відповідно до наказу МОЗ України № 513 від 22.10.04р. про “Розподіл коштів для обстеження вагітних на інфекції TORCH-групи, отриманих у порядку централізованого постачання ”.
Відповідно до цієї програми Рівненський діагностичний центр отримав більше, ніж на 100 тисяч реактивів для обстеження вагітних. Це дає можливість повністю надати жінкам абсолютно безкоштовне обстеження і, відповідно, забезпечити нормальне протікання їхньої вагітності.
Тепер усі вагітні жінки високої групи ризику (які мають патології при протіканні вагітності, у яких були самовільні викидні, у дітей яких були вади розвитку та ін.) за направленням дільничного акушера-гінеколога можуть пройти безкоштовне обстеження у РОКЛДЦ. А загалом, як зазначив Роман Шустик, у наш час більше половини вагітних жінок мають якісь відхилення у здоров’ї і потребують додаткового обстеження.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору