Рівне:

Створення та просування сайтів

“З тим, що у графині, до мене додому...”

Таке життя 07-лип, 2005, 13:559 prov 987
Цю бувальщину у свій час розповіли мені студенти Одеського державного університету, з якими я дружив. Вона трапилася із їхніми колегами у нелегкий період екзаменаційної сесії ще у радянський період.
Напередодні іспиту двоє хлопців почули, що викладач полюбляє спиртне, і вирішили до здачі не готуватися. Натомість купили дві пляшки горілки, поклали в “дипломат” – і до університету. В аудиторію зайшли останніми, витягли білети, а в голові одна думка: як запропонувати професору подарунок. Адже не скажеш: “Ми вам горілку принесли – ставте нам оцінки!”
А тут викладача до телефону покликали. Як тільки за ним зачинялися двері, один зі студентів підбіг до столу і став поспіхом шукати, куди б горілку прилаштувати. Аж бачить графин із водою. Він швиденько її виливає, а звільнену посудину наповнює горілкою.
Входить професор, сідає за стіл, дає ще кілька хвилин на підготовку і тягнеться рукою до графина. Друзі завмирають. Викладач наливає, починає пити та, захлинувшись, ставить склянку на стіл і виходить із аудиторії. Студенти в паніці: “Ну, все, влипли, за деканом пішов!” Спішно виливають горілку через вікно і знову наповнюють графин водою.
Невдовзі професор повертається із... пиріжками у руці. Сідає за стіл, наливає з графина, розламує пиріжок, залпом випиває, занюхує і після хвилинного споглядання студентів мовить: “Давайте ваші залікові, а в неділю з тим, що було у графині, щоб з’явилися до мене додому!”
У названий день у студентських залікових книжках хитрих юнаків стояли жирні четвірки.
Ростислав ВАРЖЕЛЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору