Рівне:

Створення та просування сайтів

Новий політичний блок

Актуально 14-лип, 2005, 17:249 prov 1 158
9 липня у Києві відбувся І з’їзд політичної партії “Народний Союз “Наша Україна”, на якому у виступі голови Народного Руху України Бориса Тарасюка прозвучала вітальна заява від чотирьох політичних сил: Народного Руху України (Борис Тарасюк), “Батьківщина” (Юлія Тимошенко), партія Реформи та Порядок (Віктор Пинзеник) та Української народної партії (Юрій Костенко).
Сьогодні нова влада володіє винятковою довірою людей. Люди вірять нам і сподіваються на нас. Однак ми повинні добре розуміти, що часу для реалізації таких сподівань та прагнень у нас обмаль. Ми повинні забезпечити нову якість життя для людей уже сьогодні, – говориться у заяві. На думку керівників вище вказаних політичних сил, для унеможливлення кланово-кримінального реваншу потрібно заявити про “необхідність та свою готовність до спільної участі в Єдиному виборчому блоці на підтримку Президента України Віктора Ющенка”.
Борис Тарасюк звернувся від імені чотирьох партій до делегатів з’їзду “з єдиною доцільною пропозицією – об’єднатися і перемогти – сформувати Єдиний виборчий блок з єдиним виборчим списком для отримання конституційної більшості у наступному складі Верховної Ради”.
Виступ голови Руху був сприйнятий деякими представниками НСНУ як офіційне народження окремого передвиборчого блоку з чотирьох політичних сил. Але, як заявив у своєму виступі 10 липня на Центральному Проводі НРУ голова Руху Борис Тарасюк, за вітальною заявою НРУ, “Батьківщини”, УНП і ПРП не стоїть жодного організаційного утворення. Ці партії мають спільне бачення формату своєї участі у виборах-2006 – це вже неодноразово перевірений формат Блоку, до якого, до речі, схиляються рядові члени НСНУ.
– Варіант спільної (у коаліції із ПРП, УНП, НСНУ, “Батьківщина” тощо) участі Руху у виборах треба розглядати як найбільш імовірний варіант, але не виключний. Ми повинні продовжувати курс на те, щоб утворити широку виборчу коаліцію на базі партій, що виборювали перемогу нашого кандидата Віктора Ющенка. В будь-якому разі всі варіанти співпраці із НСНУ не повинні означати зникнення Руху як партії, його розчинення в НУ. Тільки за таких умов вони можуть вважатися доцільними. Потрібно виходити із позицій національних інтересів України, ідеологічних засад діяльності партії, її програмних документів, – зазначив Борис Тарасюк, виступаючи на Центральному Проводі НРУ 10 липня.
Рівненська обласна організація Народного Руху України вважає, що формат Блоку неодноразово успішно випробуваний, отож, є найбільш доцільним.
– Ми не сприймаємо заяви окремих осіб з керівництва НСНУ, що єдино можливою формою об’єднання є “об’єднання маленьких струмочків у єдину велику ріку”, тобто створення єдиної партії. Як свідчать соціологічні опитування, процес переходу “Нашої України” від формату блоку до формату партії популярності їй аж ніяк не додає. Ми вважаємо, що рано чи пізно здоровий глузд переможе над амбіціями, і заради перемоги, буде створено єдиний блок пропрезидентських сил, – зазначає Валентин Королюк.

Прес-служба РОО НРУ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору