Рівне:

Створення та просування сайтів

GW: Росія підкорює Україну

Україна і світ 22-січ, 2009, 13:429 prov 923
GW: Росія підкорює Україну
Безперечно Росія вирішила вперше в історії припинити на два тижні транзит газу до Західної Європи. Метою Москви було отримати контроль над українськими газопроводами і знову втягнути Україну в свою зону впливу. Вдалося, - пише Андрій Кублик у польській Gazeta Wyborcza.

Газовий конфлікт закінчили порозумінням прем’єрів Росії Володимира Путіна і України Юлії Тимошенко. Подробиці цих порозумінь, які поступово стають явними, свідчать, що український газовий ринок став здобиччю Газпрому. Українці за російський газ платитимуть одну з найвищих цін у Європі, а за транзит нараховуватимуть росіянам за пільговими ставками.

Газпром отримав також право на одну четверту ринку України і напевно відбере в українського концерну Нафтогаз клієнтів у промисловості, узалежнюючи їх від своїх поставок. Є тільки питанням часу, коли Нафтогазові – позбавленому доходів і змушеному до конкуренції із сильнішим Газпромом – загрожуватиме захоплення росіянами.

На це, однак, в Україні, де газопроводи вважаються символом незалежності, ніхто б не погодився. У Москві про це знають.

І тому угода Путін–Тимошенко схиляє до іншого рішення. Росіяни формально не приймуть Нафтогазу, Газпром лише зробить його своїм васалом. Зробить собі з нього союзника, на що Нафтогаз погодиться за принципом: якщо не можеш перемогти, приєднайся. Вже зараз росіяни і українці планують співпрацю щодо експорту газу до Центральної Європи.

Такий союз із Москвою частина політиків у Києві може пояснювати позицією Європейського Союзу. Багато політиків Союзу стверджували, що конфлікт скомпрометував і Росію, і Україну, що обидві держави втратили надійність (ігноруючи той факт, що кран закрутила Росія).

Зіпсута репутація України – це успіх Росії. Ображена безпідставними докорами, Україна, відхилена Союзом, почне повертатися до Росії – спочатку в газовій промисловості, потім в інших галузях економіки та політики.
Втягування незалежної України до своєї зони впливів є для Росії вирішальним кроком до відновлення імперії.

http://ua.korrespondent.net/worldabus/718146
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору