Рівне:

Створення та просування сайтів

Якось Яків сіяв мак...

Кримінал 21-лип, 2005, 11:089 prov 1 449
Стара дитяча скоромовка сьогодні, на жаль, втратила свою актуальність. Вирощування маку на домашньому городі стало злочином. За виявлені п’ятсот і більше макових рослин Законом України передбачена кримінальна відповідальність із позбавленням волі на строк від 3 до 7 років. Минулого літа за незаконне висівання маку на Рівненщині порушено майже 400 кримінальних справ.
Знаючи про кримінальну відповідальність, наші люди все ж ризикують: хто за звичкою та з любові до пирогів з маком, а хто й із злочинною метою підзаробити на маковій соломці.
Матеріали, надані ЦЗГ УМВС в Рівненській області, свідчать, що за період проведення операції “Мак-2005” правоохоронці виявили та знищили 287 посівів маку, що займали площу до чотирьох гектарів. Окремі макові грядки було б правильніше назвати плантаціями. От, скажімо, на городі пенсіонерки з Млинівського району росло близько шести тисяч рослин маку. Хоча це ще не рекорд. Адже трапляються ділянки й із десятьма тисячами рослин. У Корецькому районі лише за один день – 11 липня – правоохоронці знищили дев’ять макових грядок, на яких росло близько двадцяти тисяч рослин.
Проти найбільш затятих любителів вирощувати мак міліція вже порушила декілька десятків кримінальних справ. Щодо решти – питання ще в процесі вирішення. Проте нас запевнили: уникнути відповідальності не вдасться нікому.
Людмила МАРЧУК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору