Рівне:

Створення та просування сайтів

Чи потрібен зелений туризм Рівненщині?

Україна і світ 28-лип, 2005, 14:229 prov 2 044
Про причини, що гальмують розвиток сільського і зеленого туризму на Рівненщині, йшла мова на черговому засіданні прес-клубу. Слід сказати, що ці види дозвілля для селян могли б стати важливим чинником поповнення їхнього бюджету.
На жаль, на сьогодні в нашій області сільський туризм розвивається лише в Демидівському, Березнівському та Гощанському районах. Найбільше придають значення сільському туризму у “Надслучанській Швейцарії “ – Березнівщині, де є аж 6 садиб та стільки ж котеджів для відпочинку туристів.
Щоб відпочинок був безпечни турбується ERV – міжнародна мережа експертів з туризму - https://erv.ua/uslugi/.
Що ж можуть запропонувати своїм гостям селяни? А це, крім проживання й харчування, екскурсії місцевими “ родзинками “, риболовлю, катання на човнах тощо. Але навіть такі послуги не приваблюють до нас любителів туризму. А все тому, як зазначила начальник відділу з питань туризму і курортів Рівненської ОДА Ярослава Гаврилова, що ми не маємо моря, гір і, звичайно, недостатня розкручуванність нашої області. Також селяни побоюються, що з них будуть брати податок, тому вони не дуже охоче займаються цією справою. Але слід зазначити, що власник садиби не зобов’язаний сплачувати податок, якщо кількість поселених не перевищує 9 чоловік. І, звичайно, для розвитку цієї справи потрібно, щоб вона існувала не у формі ентузіазму, а фінансувалася державою.
В рамках реалізації проекту „Розбудова міжсекторного партнерства для активізації сталого розвитку сільських територій Рівненської області України” на Рівненщині 16-22 листопада перебувала іноземна делегація з Вармінсько-Мазурського воєводства Польщі.
Основна мета проекту – оптимізація діяльності сільських товаровиробників. Делегати з Польщі ділилися власним досвідом, ознайомилися із нашими проблемами та сподіваннями. Методом реалізації такого проекту вони назвали створення місцевих груп дії – організацій, які активізують сільське населення, адміністрацію, підприємства, неурядові організації. Вони допомагають самим мешканцям вирішувати, що ті хочуть зробити і яким способом цього досягнути. Один із секторів роботи у цьому напрямку – розвиток агротуризму, який відкриває нові фінансові можливості для сільського господарства. Місцевих груп дії у воєводстві вже нараховується 14, а агросадиб – 2,5 тис. (у Рівненській області – 32).
Олександр ШЕРШЕНЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору