Рівне:

Створення та просування сайтів

ЛІКАРІВ НАВЧАТИМУТЬ У РІВНОМУ

Актуально 28-гру, 2006, 18:539 Lobanovskiy 1 417
З початку наступного року на базі Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру імені В. Поліщука розпочне свою роботу кафедра медичної діагностики та терапії, відкриття якої відбулося минулого тижня.
Як розповів головний лікар діагностичного центру Ігор Шумлянський, заснування такої кафедри стало можливим завдяки співпраці з фахівцями Львівського медичного університету імені Д. Галицького. Тут зможуть підвищувати кваліфікацію медичні працівники усіх лікувальних закладів міста та області. Окрім того, матимуть можливість проходити інтернатуру студенти Рівненщини, а також сусідніх областей. Це, як зазначив заступник голови облдержадміністрації Олег Торкунов, вигідно і в плані економії коштів, адже отримувати знання лікарі зможуть тепер і в своєму місті, не їдучи до Львова чи Києва.
Викладатимуть на кафедрі медичної діагностики та терапії спеціалісти діагностичного центру, для цього також використовуватимуться клінічні бази міської та обласної лікарень та, очевидно, й ендокринологічного диспансеру. Новою комп’ютерною та оргтехнікою кафедра поповнилася ще у день свого відкриття. Так, цінні подарунки їй піднесли колеги зі Львівського університету, долучилися до хорошої справи також обласна рада, облдержадміністрація, управління охорони здоров’я і навіть медичний коледж.
До речі, це уже не перша співпраця діагностичного центру з науковими центрами України. Так, на його базі майже із самого заснування медичного закладу працює кафедра Тернопільського медичного університету, на якій упродовж цих років пройшли навчання понад дві тисячі рівненських медпрацівників різних напрямків.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору