Рівне:

Створення та просування сайтів

ПАРЄ хоче, щоб Ющенко знайшов замовників убивства Гонгадзе

Україна 28-січ, 2009, 02:039 prov 1 053
ПАРЄ хоче, щоб Ющенко знайшов замовників убивства Гонгадзе


Парламентська Асамблея Ради Європи вимагає від влади України прийняти більш енергійні заходи по розслідуванню убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

В вівторок ПАРЄ прийняла резолюцію по питанню "розслідування злочинів, можливо скоєних високопоставленими особами в період правління в Україні президента Леоніда Кучми - справа Гонгадзе як знаковий приклад", повідомляє Интерфакс-Украина.

За прийняття резолюції проголосували 78 членів Асамблеї, проти - 75 чоловік.

Виступаючи з доповіддю по даному питанню, представниця ФРН Сабіна Лойтхойссер-Шнарренбергер підкреслила, що "злочини, скоєні у відношенні журналістів і політичних активістів, повинні розслідуватися компетентними органами в пріоритетному порядку, не допускаючи втручання політичних сил".

"Влада повинна прагнути встановити і покарати не тільки конкретних виконавців даних злочинів, але і їх замовників та організаторів, незважаючи на ранг і положення підозрюваних", - підкреслила доповідач.

Ці ж тези увійшли й у текст прийнятої ПАРЄ резолюції.

"Асамблея вітає недавнє винесення обвинувального вироку трьом колишнім співробітникам МВС України за вбивство журналіста Гонгадзе", - йдеться в резолюції.

"ПАРЄ шкодує про звільнення з-під варти їх безпосереднього начальника - генерала Пукача і про те, що йому вдалося уникнути повторного арешту, а також про передчасну кончину колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченко - і все це при нез'ясованих обставинах", - зазначається в резолюції ПАСІ.

Депутати Асамблеї висловлюють глибоку стурбованість із приводу "відсутності всякого просування в справі притягнення до відповідальності осіб, які замовили й організували вбивство Гонгадзе".

gazeta.ua
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору