Рівне:

Створення та просування сайтів

НКРЕ встановила граничну ціну на газ для промпідприємств

Україна 29-січ, 2009, 12:579 prov 3 757
НКРЕ встановила граничну ціну на газ для промпідприємств


Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) затвердила граничну ціну на природний газ для промислових споживачів, а також інших суб'єктів господарювання на 2009 рік на рівні 2020,25 грн. за тис. куб.м. Відповідне рішення було прийняте на сьогоднішньому засіданні комісії.


Як повідомляє УНІАН, тариф не враховує ПДВ, цільову надбавку, тарифи на транспортування газу, але з урахуванням витрат НАК "Нафтогаз України" на його реалізацію.


Цей тариф майже удвічі перевищує рівень граничної ціни, що діяв до 1 січня цього року. Тариф розрахований з урахуванням середньозваженої ціни імпортного газу, що закупається НАК "Нафтогаз України" у 2009 році, - $228,8 за тис. куб.м.


НКРЕ також встановила окремий тариф на природний газ для підприємств гірничо-металургійного і хімічного комплексу, які увійшли в перелік, затверджений постановою Кабінету Міністрів України N925 від 14 жовтня 2008 року. Для вказаних підприємств вартість газу становитиме 1899,25 грн. за тис. куб.м. Тариф не враховує ПДВ, цільову надбавку, тарифи на транспортування газу, а також витрати НАК "Нафтогаз України" на його реалізацію.


Нагадаємо, раніше Федерація роботодавців України вимагала від уряду негайно визначити ціну на газ для промислових підприємств, а також скасувати наказ Міністерства палива і енергетики України щодо впровадження "Компенсації витрат НАК "Нафтогаз України" на реалізацію природного газу", як незаконний.


У свою чергу, перший заступник керівника Секретаріату Президента Олександр Шлапак заявляв, що Кабінет Міністрів переклав на НКРЕ відповідальність за встановлення цін на газ для населення і підприємств. О.Шлапак нагадав, що раніше Кабмін встановлював граничні ціни на газ для споживачів, які НКРЕ не могла перевищити. "Зараз Кабінет міністрів, наскільки я зрозумів, самоусунувся від встановлення цін… Якщо йдеться про те, щоб дати можливість НКРЕ працювати вільно, встановлюючи об'єктивні ціни, я вітаю такий крок, але у мене підозри, що зараз ми просто відвели від відповідальності Кабінет Міністрів і поклали її на НКРЕ. А НКРЕ продемонструвала протягом минулого року повну лояльність до телефонних дзвінків і вказівок товаришів з Кабінету Міністрів", - сказав він.

http://news.liga.net/ukr/news/NU090750.html
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору