Рівне:

Створення та просування сайтів

НБУ готовий "розділити" рефінансування з Тимошенко

Україна 29-січ, 2009, 15:409 prov 1 173
НБУ готовий "розділити" рефінансування з Тимошенко

Національний банк України погодився виконати норму Закону "Про Державний бюджет України на 2009 рік", за якою політика рефінансування має узгоджуватися з Кабінетом Міністрів для того, щоб довести абсурдність цієї норми, вважають у Секретаріаті Президента. Про це заявив в інтерв'ю журналістам Перший заступник керівника Секретаріату Президента, представник Президента в Кабінеті Міністрів Олександр Шлапак.


"Нацбанк погодився на те, щоб цю абсурдну схему було все-таки введено для того, щоб можливо на практиці потім довести, що так не можна проводити систему рефінансування комерційних банків", - сказав О.Шлапак, якого цитує кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.


Перший заступник керівника Секретаріату Президента також відзначив, що в Секретаріаті розраховують разом з Нацбанком довести в Конституційному Суді невідповідність цієї норми і припинити посягання парламенту і уряду на конституційно незалежний Національний банк.


Нагадаємо, раніше НБУ обнародував заяву про те, що статті 84 і 86 Закону про Держбюджет-2009 порушують конституційні повноваження Нацбанку в частині незалежності у проведенні грошово-кредитної політики. Також НБУ звернувся до Президента України, Верховної Ради і Кабінету Міністрів з проханням невідкладного усунення законодавчих перешкод у діяльності Національного банку України.


Сьогодні Кабінет Міністрів розглянув проект постанови про порядок рефінансування банків в період економічної кризи. Глава уряду Юлія Тимошенко нагадала, що, відповідно до ст. 86 Закону про Держбюджет на 2009 рік, Кабінет Міністрів має брати участь у формуванні політики рефінансування з 1 січня цього року. "Для того, щоб кошти рефінансування, з одного боку, оздоровлювали національну банківську систему, а з іншого, щоб частина цих грошей не потрапляла на спекулятивні валютні ринки, а прямувала в реальний сектор економіки", - пояснила вона.

http://news.liga.net/ukr/news/NU090761.html
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору